Călugărul care a dus mânăstirea în sapă de lemn

Un fost stareț împătimit al jocurilor de noroc a adunat datorii, iar mănăstirea pe care o conducea a fost executată silit.

Probleme mari pentru mănăstirea Golia din Iași. Fostul stareț, Victorin Vitalie Danciu, om cu patima jocurilor de noroc, a adus mînăstirea în sapă de lemn. Pasiunea sa era cunoscută celor din jur. Cu toate că a fost înlocuit cu starețul Serafim, Danciu a apucat să/și facă datorii mari, iar creditorul său l-a dat în judecată. Banii câștigați nu eru cheltuiți în folosul lăcașului de cult, care a avut de suferit după comportamentul celui care ar fi trebuit sa protejeze mînăstirea.

[citeste si]

Mitropolia, solidară, mănăstirea, bună de plată

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a fost parte din proces, când s-a ajuns la tribunal. Cu toate acestea, doar mănăstirea Golia este bună de plată. sum pierdută de fostul stareț, mutat disciplinar, între timp, este de 60.000 euro. În încercarea de  stinge conflictul, cei de la Mitropolie au achitat aproximativ 10.000 de euro, însă cel care îl împrumutase pe fostul streț nu s/a lăsat înduplecat și l/a dat în judecată. Acum există riscul ca mănăstirea să fie executată silit pentru partea de datorie încă neplătită. Suma de 50.000 euro va fi plaătită în rate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel