Un britanic care se plimba pe o plajă din Bulgaria a ajuns, din greșeală, în România

Foto ilustrativ / Imagine de TanteTati de la Pixabay
Foto ilustrativ / Imagine de TanteTati de la Pixabay

Un cetățean britanic care se plimba pe plajă, în Bulgaria, „s-a trezit” în România și a fost luat la întrebări de polițiștii de frontieră.

Cetățeanul britanic, în vârstă de 50 de ani, se plimba pe plaja din apropierea frontierei de pe teritoriul Bulgariei și a trecut, din greșeală, în România. Totuși, frontiera era delimitată corespunzător. 

Polițiștii de frontieră l-au depistat și l-au dus la sediul Grupului de Nave Mangalia pentru cercetări suplimentare. În cele din urmă, s-a stabilit că britanicul a trecut neintenționat în România și a fost preluat de autoritățile de frontieră bulgare, în baza protocolului româno-bulgar pentru continuarea cercetărilor.

În cauză, se derulează verificări cu privire la încălcarea regimului juridic al frontierei de stat.

Printr-un comunicat de presă transmis miercuri, Poliția de Frontieră anunță că „în data de 09.05.2021, în jurul orei 18.30., poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia  au depistat  la aproximativ 200 metri de la frontieră, pe teritoriul României, o persoană de sex masculin care a trecut ilegal frontiera de stat, pe jos, din Bulgaria în ţara noastră. 

Persoana în cauză nu îşi justifica prezenţa în zonă, fapt pentru care a fost condusă la sediul Grupului de Nave Mangalia pentru cercetări suplimentare.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că persoana în cauză este cetăţean britanic, în vârstă de 60 de ani. Acesta a declarat că se plimba pe plaja din apropierea frontierei de pe teritoriul Republicii Bulgaria și a trecut neintenționat în România, deşi zona de frontieră era amenajată / delimitată corespunzător.”

VEZI ȘI: Puncte de vaccinare la Nădlac. Sute de români din străinătate vin să se imunizeze în vestul țării, la Arad

„Poliția de Frontieră Română informează publicul larg asupra faptului că, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, trecerea frontierei de stat a României de către persoane, mijloace de transport, mărfuri şi alte bunuri se face prin punctele de trecere a frontierei de stat autorizate, deschise traficului internaţional.”, a mai transmis Poliția de Frontieră. 

Granița dintre Franța și Belgia, mutată de un fermier belgian

Recent, un fermier belgian a mutat accidental granița dintre Franța și Belgia, după ce a observat că borna de delimitare stătea în calea tractorului său. 

Un pasionat de istorie a observat că o bornă de delimitare a graniței dintre Franța și Belgia dintr-o pădure fusese mutată 2,29 de metri. În cele din urmă, s-a stabilit că un fermier care parcurgea acea zonă a pădurii cu un tractor a mutat borna în teritoriul francez, deoarece îi stătea în drum. 

Problema a fost tratată și rezolvată cu lejeritate, dar mutarea a creat tensiuni între proprietarii de terenuri din zonă, informează BBC

„A făcut Belgia mai mare și Franța mai mică, nu este o idee bună”, a comentat David Lavaux, primarul localității Erquelinnes.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel