Țuțuianu - Dragnea, lovitură. Disidenții din PSD, grup parlamentar nou

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Liviu Dragnea este 'încolțit' din toate părțile. Senatorul Țuțuianu a anunțat că dorește un nou grup parlamentar la Senat.

Sanatorul Adrian Țuțuianu a anunțat că dorește înființarea unui nou grup parlamentar la Senat. El ar urma să fie format din disidenții PSD. Țuțuianu, recent exclus din PSD și devenit adversar politic al lui Liviu Dragnea, a depus cerere pentru a forma un nou grup parlamentar, care va purta numele de "UNIREA". Pe lista depusă de Țuțuianu se regăsesc 7 senatori, de la toate partidele, nu doar de la PSD, anunță Realitatea TV.

La rândul lor, liberalii susțin prin vocea lui Ionel Dancă faptul că vor ”boicota toate ședințele de plen care vor fi conduse de Liviu Dragnea și Florin Iordache pentru că ei în acest moment comit un abuz. Asta înseamnă că trebuie finalizată procedura de revocare a celor doi care ocupă funcții de conducere la Camera Deputaților. (...) Nu vom participa la ședințele respective, asta înseamnă boicot. Noi credem că până la discutarea și dezbaterea proiectului de lege a bugetului de stat și a Legii pensiilor se va finaliza procedura de revocare a celor doi din funcții", a declarat Dancă, în Parlament.

Liberalul a afirmat că în prezent Liviu Dragnea și Florin Iordache nu mai pot conduce ședințele de plen ale Camerei Deputaților, fiind propuși pentru revocare.

Proteste la poarta Parlamentului

La intrarea în curtea legislativului, în fața uneia dintre porți s-au adunat, luni la prânz, 15 persoane care protestează. Acestea sunt ținute pe loc de jandarmi și polițiști. Polițiștii de la rutieră dirijează circulația încercând să evite orice incident.

Accesul în parcare se face numai pe baza unui permis special. Se scandează împotriva liderului PSD, Liviu Dragnea, și împotriva Vioricăi Dăncilă. Protestatarii poartă, celebrele de acum, veste galbene.

Mobilizare de forțe în PSD

Înainte de finalul sesiunii parlamentare, Liviu Dragnea a convocat, tot luni, Comitetul Executiv Național. Și pentru prima oară, la ședință, vor participa toți deputații și senatorii PSD. Conform sursei citate, pericolul căderii Guvernului Dăncilă, bugetul de stat pe anul viitor, dar și posibilitatea revocării lui Dragnea de la șefia Camerei Deputaților, toate stau în majoritatea parlamentară, tot mai instabilă în ultima perioadă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel