Turul Poloniei - Etapa a patra, neutralizată după decesul lui Bjorg Lambrecht

Cea de-a patra etapă a Turului ciclist al Poloniei, programată marţi între Jaworzno şi Kocierz, va fi neutralizată după decesul ciclistului belgian Bjorg Lambrecht, au anunţat organizatorii, citaţi de AFP.

"Traseul a fost redus (de la 173) la 133,7 km", în dorinţa "de a i se aduce un omagiu lui Bjorg", au explicat responsabilii cursei poloneze. Nu va exista, aşadar, clasament de etapă şi nicio schimbare în clasamentul general, la finalul zilei de marţi.

Bjorg Lambrecht, în vârstă de 22 ani, a suferit leziuni grave la cap după ce s-a izbit de o structură de beton de pe marginea şoselei, în cursul etapei a treia. Belgianul a fost transportat de urgenţă la spital, însă medicii nu i-au mai putut salva viaţa.

Considerat o mare speranţă a ciclismului belgian şi al echipei Lotto-Soudal, Lambrecht s-a clasat în 2017 pe locul secund în Tour de l'Avenir, după columbianul Egan Bernal, recentul câştigător al Turului Franţei.

Moartea brutală a lui Lambrecht a generat un val de omagii şi de emoţie în lumea ciclismului, colegii acestuia, între care şi Victor Campenaerts, actualul deţinător al recordului orei, declarându-se "devastaţi" de dispariţia sa prematură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel