Turul Californiei - Spaniolul Ivan Cortina, învingător în etapa a cincea

Ciclistul spaniol Ivan Cortina, în vârstă de 23 ani, a câştigat etapa a cincea a Turului Californiei, desfăşurată joi între Pismo Beach şi Ventura, obţinând cu această ocazie prima sa victorie ca profesionist, informează AFP.

Cortina, component al echipei Bahrain-Merida, a fost cronometrat pe distanţa de 219,5 km în 4 h 54 min 11 sec, devansându-i pe argentinianul Maximiliano Richeze (Deceuninck) şi pe columbianul Sergio Higuita (Education First), înregistraţi în acelaşi timp.

Cei mai buni sprinteri care participă la această cursă, printre care şi slovacul Peter Sagan (Bora), nu au participat la sosirea în grup de la finalul etapei, după ce au pierdut contactul cu plutonul pe ultima ascensiune a zilei, o pantă de trei kilometri.

Americanul Tejay van Garderen a rămas în posesia tricoului galben de lider al clasamentului general, având un avans de patru secunde faţă de danezul Kasper Asgreen, care l-a depăşit, graţie bonificaţiilor, pe italianul Gianni Moscron, aflat acum pe poziţia a treia, la şase secunde.

Etapa a şasea (penultima), programată vineri pe distanţa de 127,5 km, cu sosirea pe vârful Mont Baldy, ar putea genera însă modificări în ierarhia generală a Turului Californiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel