Turneu San Jose. Mihaela Buzărnescu, de neoprit. Meci de senzație pentru româncă

Mihaela Buzărnescu
Mihaela Buzărnescu

Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu s-a calificat, sâmbătă, în finala turneului WTA de la San Jose (California), dotat cu premii totale de 799.000 de dolari, după ce a dispus în trei seturi de belgianca Elise Mertens, cu 4-6, 6-3, 6-1. 

Buzărnescu (30 ani, 24 WTA), a cincea favorită, a trecut de Mertens (22 ani, 15 WTA), cap de serie numărul patru, după două ore şi 19 minute de joc. 

Mihaela pierduse precedentele trei dueluri cu Mertens, care a câştigat în 2015 la Santa Margherita (Italia, futures), în sferturi, cu 2-6, 6-4, 6-3, tot în 2015 în optimi la Koksijde (Belgia, ITF), cu 6-3, 6-2, şi anul acesta în finală la Hobart, cu 6-1, 4-6, 6-3. 

Buzărnescu a avut 4 duble greşeli în acest meci, iar Mertens 8. Mihaela Buzărnescu şi-a asigurat un cec de 72.835 dolari şi 305 puncte WTA. 

În finală, românca o va înfrunta pe câştigătoarea dintre americanca Danielle Collins şi grecoaica Maria Sakkari. Buzărnescu va juca la San Jose a treia sa finală WTA din carieră, după cele pierdute anul acesta la Hobart şi Praga. 

Buzărnescu e programată sâmbătă să joace şi la dublu, în semifinale, alături de britanica Heather Watson, împotriva gemenelor ucrainene Liudmila şi Nadia Kicenok. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel