Tricouri în favoarea mişcării de protest din Hong Kong, distribuite la meciul Lakers-Clippers

Aproximativ 13.000 de tricouri cu mesaje de susţinere a mişcării de protest din Hong Hong au fost distribuite în jurul arenei Staples Center din Los Angeles, înaintea meciului dintre echipele profesioniste de baschet din acest oraş, Lakers şi Clippers, disputat joi seara, în deschiderea noului sezon din NBA, informează AFP.

Banii necesari pentru realizarea acestor tricouri, 43.000 de dolari, au fost obţinuţi prin intermediul unei colecte pe internet, potrivit ziarului Los Angeles Times.

"Luptă pentru libertate. Susţinere faţă de Hong Kong. Sunt total de acord cu asta. Suntem cu toţii oameni şi trebuie să ne ajutăm unii pe alţii", a declarat pentru AFP unul dintre suporterii lui Clippers venit să asiste la meci.

În sala din centrul metropolei californiene, tricourile nu a fost însă cu adevărat purtate şi nici afişate de către spectatori, cu excepţia unui tânăr filmat de un cameraman, care a mutat imediat cadrul în altă parte.

În urmă cu trei săptămâni a izbucnit o criză diplomatică între China şi NBA, născută în urma unui tweet al lui Daryl Morey, directorul general al echipei Hoston Rockets, în favoarea protestelor din Hong Kong.

Conducătorul ligii nord-americane de baschet, Adam Silver, a refuzat să-şi ceară scuze sau să-l sancţioneze pe Morey, în ciuda pierderilor financiare suferite de NBA în urma acestui scandal.

Hotărât să susţină "libertatea de exprimare", Silver a declarat săptămâna trecută că reprezentanţii guvernului chinez şi responsabili ai unor companii din această ţară au cerut concedierea lui Morey, acuzaţie dezminţită însă de autorităţile de la Beijing.

Los Angeles Lakers şi starul său LeBron James au început cu stângul noua ediţie a NBA, fiind învinşi cu 112-102 de rivala Los Angeles Clippers.

În celălalt meci din ziua de deschidere a sezonului 2019/2020 al NBA, campioana Toronto Raptors s-a impus pe teren propriu, cu 130-122, în faţa formaţiei New Orleans Pelicans.
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel