Trei oameni au murit, după un accident în cariera minieră Jilt, din Gorj. Update: Virgil Popescu s-a deplasat la Complexul Energetic Oltenia

Accident/ foto ilustrativ
Accident/ foto ilustrativ

Un vehicul care transporta muncitori s-a răsturnat în cariera Jilt Sud din Gorj. Trei persoane şi-au pierdut viaţa. 

UPDATE:

Virgil Popescu, Ministrul Energiei, și-a anunțat prezența, marți seară, la Complexul Energetic Oltenia.

„O gravă tragedie a răpit astăzi trei vieţi la Complexul Energetic Oltenia. Este cumplit. Gândurile mele sunt alături de familiile îndurerate şi mă rog să aibă putere în lupta cu durerea care îi încearcă. Accidentul s-a soldat inclusiv cu rănirea altor muncitori din cadrul complexului. Nu putem lăsa o asemenea tragedie fără răspuns. Mă îndrept către Gorj, chiar acum”, a scris Virgil Popescu Facebook

În plus, premierul Nicolae Ciucă a solicitat autorităţilor mobilizare şi coordonare pentru a oferi întreg sprijinul victimelor şi familiilor acesta, după accidentul de la Complexul Energetic Oltenia în care trei persoane au murit şi alte zece au fost rănite, a informat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

În urma accidentului, trei persoane și-au pierdut viața și alte zece sunt rănite.

Știre inițială:

Trei persoane au decedat şi alte şapte au fost rănite, marţi, în urma unui accident în care au fost implicate 25 de persoane.

Deoarece zona nu este accesibilă cu autospecialele de intervenţie, victimele vor fi transportate cu mijloace din dotarea carierei Jilţ Sud, pe o platformă betonată, unde se află echipajele de intervenţie.

Potrivit ISU Gorj, una dintre persoanele rănite este în drum spre spitalul Motru, două sunt în drum spre spitalul din Târgu Jiu şi una a fost preluata de elicopterul SMURD. Toate sunt conştiente şi cooperante în acest moment, a precizat sursa citată.

Potrivit primelor informaţii comunicate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, a fost activat Planul roşu de intervenţie, la faţa locului fiind trimise mai multe echipaje de pompieri, paramedici şi ambulanţe, scrie Agerpres.

Trei persoane au murit şi alte 8 sunt rănite, anunţă Florin Chisim, purtător de cuvânt al ISU Gorj la Digi24. 

"Am fost solicitaţi să intervenim pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de un accident rutier în comuna Mătăsari, jud Gorj, cariera minieră Jilt. La faţa locului au fost deplasate 2 echipaje pentru descarcerare, trei echipaje SMURD şi o autospecială pentru victime multiple, precum şi opt echipaje din Serviciul de Ambulanţă Gorj. S-a activat planul roşu de intervenţie pentru a face faţă situaţiei. 

Trei persoane se aflau în stare de inconştienţă, iar alte opt au suferit leziuni, dar se aflau în stare de conştienţă şi erau cooperante. În acest moment, una dintre victime este transportată la spitalul din Rovinari, două la spitalul din Târgu Jiu, iar una este evaluată medical la faţa locului", a transmis acesta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel