Tratamentul cu PARACETAMOL în timpul sarcinii, riscant

Mamele din Marea Britanie au fost sfătuite de Serviciului Naţional de Sănătate să evite medicamentele care au în compoziţie paracetamol, deoarece poate exista o legătură între medicament şi dezvoltarea autismului la băieţi.


Expunerea la medicamentele cu paracetamol în timpul sarcinii poate creşte riscul pierderii funcţiilor de atenţie la nou născuţi, este rezultatul unui studiu publicat în Journal of Epidemiology, scrie descopera.ro.

"Paracetamolul ar putea dăuna dezvoltării neuronale din mai multe motive, a declarat doctorul Jordi Julvez, cercetător la Institutul CREAL din Barselona şi co-autorul studiului. 

[citeste si]

,,În primul rând poate reduce durerea prin acţiunea asupra receptorilor canabinoidelor din creier. Din moment ce aceşti receptori, în mod normal, determină când un neuron matur este conectat cu altul, paracetamolul ar putea altera acest proces. De asemenea, poate afecta dezvoltarea sistemului imunitar s-au ar putea fi direct toxic pentru anumiţi fetuşi, care nu au capacitatea unui om matur de metabolizare a medicamentului, a declarat cercetătorul.

Următoarele studii ar putea include dozaje mai precise ale medicamentului, înaintea oricăror schimbări în tratament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel