Titi Holban a scăpat. Deputații au respins arestarea

Deputatul UNPR Titi Holban a scăpat de arest, prin votul deputaților, care au respins, miercuri, solicitarea ministrului Justiției cu privire la încuviințarea arestării preventive a deputatului. 

Dintre parlamentarii prezenți, 198 s-au pronunțat împotriva arestării preventive și 96 în favoare.

Votul din Camera Deputaților vine după ce Comisia juridică a Camerei Deputaților a respins luni solicitarea ministrului Justiției cu privire la încuviințarea arestării preventive a deputatului Titi Holban (UNPR). Decizia finală a fost luată de plenul Camerei Deputaților prin vot secret cu bile.

Procurorii DNA îl acuză pe Titi Holban că a acceptat promisiunea unui denunțător ca în schimbul sumei de 10.000 euro, sumă pe care a primit-o efectiv în două tranșe, va interveni pe lângă o altă persoană, pentru ca aceasta, la rândul ei, să intervină pe lângă un inspector cu funcție de conducere la una dintre Direcțiile Regionale Antifraudă. Intervenția viza ca societatea administrată de un apropiat al denunțătorului să nu fie sancționată în urma controlului efectuat de această instituție.

Zgonea: Parlamentul nu este SCUT

Înainte de vot, Valeriu Zgonea a afirmat "Nu este posibilă nicio amânare în cazul votului deputatului Titi Holban. Eu am speranța că astăzi parlamentarii vor face ce au făcut în ultima perioadă. Vă rog frumos și pe dvs., presa, să nu mai prezentați pentru România, nu pentru mine, personal, excepția de la Constituție ca o regulă unanimă de 100%. Este o excepție, în rest, toate dosarele, dosarul domnului Popescu, deputatul pentru care s-a cerut reținerea preventivă, a fost trimis în instanță. Deci, din punct de vedere juridic, Parlamentul României nu este scut pentru niciunul care a încălcat legea înainte de mandat, în timpul mandatului sau după mandatul de parlamentar". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel