Tiberiu Nițu transmite Ministerului Justiției cererea pentru arestarea preventivă a lui Ion Ochi

Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, a trimis, marți dimineață, cererea către ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, prin care solicită Camerei Deputaților încuviințarea reținerii și arestării deputatului Ion Ochi. 

Deputatul Ion Ochi este acuzat de "săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și luare de mită", arată un comunicat al Parchetului General. La data faptelor, Ion Ochi era vicepreședinte al Consiliului Județean Brașov. 

Bani pentru campanie

În a doua jumătate a anului 2011, Ion Ochi a convenit cu Dorin Cristian Nica ca firma celui din urmă să execute lucrări de reparații ale unui drum județean. Ion Ochi ar fi urmărit atunci obținerea de foloase materiale necuvenite și capital electoral pentru alegerile din toamna lui 2012, alegeri în urma căruia a fost ales deputat. 

Reparații ale unui drum județean

"Aceste lucrări au fost efectuate în proporție de aproximativ 60% în perioada noiembrie — decembrie 2011, fără să existe vreo cerere din partea CJ Brașov, fără a exista vreun contract, fără specificații tehnice și fără supraveghere din partea unui diriginte de șantier. (...). În schimbul atribuirii contractului respectiv, inculpatul Ochi a pretins omului de afaceri ca materialele necesare (agregate minerale) să fie achiziționate de la firma pe care o administra în fapt, lucru care s-a și întâmplat ulterior. Mai mult, plățile către această firmă, totalizând 490.000 lei, au fost făcute doar după ce societatea lui Nica a primit banii de la CJ Brașov", susțin procurorii DNA. 

DNA a reținut că, prin acest mecanism, firma beneficiară a contractului de lucrări publice a obținut un folos necuvenit în valoare de peste 2,5 milioane de lei, sumă cu care a fost prejudiciat CJ Brașov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel