Theodor Atanasiu, PNL, reacție vehementă anti-PSD după votul din Senat pentru CCR

Plenul Senatului a votat pentru numirea unui nou judecător la Curtea Constituțională a României în urma vacantării funcției ocupate până de curând de Toni Greblă. 

Propunerea PNL, judecătoarea Mona-Lisa Neagoe, în prezent membru al CSM, a întrunit 73 de voturi pentru și 87 împotrivă, iar nominalizarea PSD, Simona Maya Teodoroiu, secretar de stat în cadrul Ministerului Justiției, a primit 87 de voturi pentru și 73 împotrivă.

"PNL a afirmat de la bun început că instituțiile publice au nevoie ca în componența lor să fie propuse persoane care se bucură de credibilitate și care nu trebuie să aibă nicio etichetă politică. Am considerat că această numire trebuie să depășească bariera intereselor de partid și de aceea propunerea noastră a fost doamna judecător Mona-Lisa Neagoe, fost președinte al Tribunalului București timp de două mandate și actual membru al CSM, o persoană care nu este afiliată în niciun fel unui partid politic. Am făcut apel și la PSD să ne susțină propunerea, însă dumnealor au ales să facă o nominalizare politică. Mă așteptam ca neplăcutul caz cu urmărirea penală a domnului Toni Greblă să le dea de gândit foștilor săi colegi din PSD, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Propunerea PSD pentru postul vacant de la CCR și votul din Senat demonstrează încă o dată că PSD nu dorește depolitizarea instituțiilor publice", a afirmat Theodor Atanasiu, prim-vicepreședinte PNL, după ce a fost anunțat votul final al votului din Senat pentru CCR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel