Tăriceanu și Ghișe refuză invitația lansată de Blaga și PNL de a forma o nouă majoritate în Parlament

Vasile Blaga a anunțat, sâmbătă, că programul de guvernare al PNL a fost aprobat de comisia de unificare. Co-președintele PNL a lansat public invitaţia liberalilor, adresată tuturor "posibililor parteneri politici", de a crea o nouă majoritate şi a ajunge la guvernare.

Vezi și: PNL, program guvernare. Blaga, invitaţie către toţi "posibilii parteneri politici" pentru o nouă majoritate

 

Primele refuzuri pentru PNL

La doar o zi după invitația lansată de Vasile Blaga au apărut și primele refuzuri din rândurile parlamentarilor. Președintele PLR, Călin Popescu Tăriceanu, și unul dintre cei mai cunoscuți independenți din Parlament, Ioan Ghișe, au anunțat că nu se vor alătura demersului liberalilor.

Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, a criticat programul de guvernare al PNL, despre care a spus că este sortit unui eşec lamentabil.

"Vechiul PDL ce face? Taie 50% din măsurile de factură liberală din Noul Cod Fiscal care este în dezbatere. Dacă la o maşină pui doar 50% din componente, ea nu va putea funcţiona. La fel se întâmplă şi cu propunerea făcută de PDL. Dacă tai 50% din măsurile Codului Fiscal, sigur că va rezulta un fel de program avortat care va eşua lamentabil", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Ghișe refuză PNL din cauza PDL

Și senatorul independent Ioan Ghișe, plecat din PNL înainte de fuziunea cu PDL, a anunțat că nu va fi de acord cu o nouă majoritate parlamentară atât timp cât din ea vor face parte membrii „guvernării Băsescu”.

Fostul liberal a arătat că prin votul de la parlamentarele din 2012, „alegătorii au sancționat dur catastrofala guvernare Băsescu-PD-L trimițând PD-L în opoziție”.

Citește și: EXCLUSIV! Consens PSD - PNL în Parlament pe o lege bombă

 

„În feb. 2014, PNL a decis unilateral să rupă alianța USL și să iasă de la guvernare ignorând voința alegătorilor exprimată la alegerile parlamentare.

În iunie 2014, PNL a decis să fuzioneze cu PD-L , adică, exact cu aceia împotriva cărora poporul a ieșit în stradă în iarna 2011-2012 pentru a-i scoate de la guvernare.

Acum, invocând alegerile prezidențiale, PNL cere parlamentarilor să li se alature pentru a readuce mai repede la guvernare pe foștii miniștri ai regimului Băsescu-PD-L. Alegerile prezidențiale nu sunt alegeri parlamentare și nici alegeri pentru readucerea la guvernare a PD-L-iștilor băsiști.

Readucerea lor la guvernare nu este pentru binele alegătorilor români și nu respectă voința acstora. Este o modalitate abuzivă de a aduce, pe ușa din spate, la conducerea țării, a unor oameni compromiși. Care au comis inimaginabile acte de corupție și de fraudare a avutului public.

Iar o majoritate realizată prin combinatorică, în spatele ușilor închise, probabil, șantaj și tranzacționare, nu este decât o nouă soluție imorală de deturnare a voinței electoratului.

Adică, PNL vrea să aducă la guvernare PD-L-iștii băsiști, adică pe cei care au tăiat salarii și pensii, au închis spitale, au dublat datoria publică, au jefuit bugetul tării și au condus prin abuz și în mod discreționar. Abordarea PNL este împotriva voinței exprimate covârșitor de majoritatea alegătorilor acum doi ani la alegerile parlamentare.

Se spune în popor că ' cine se aseamănă se adună' ... .

De aceea, eu, în calitate de senator, nu voi da curs unei astfel de invitații imorale și mă delimitez de aceia care încalcă voința electoratului si vor cu disperare să ajungă la putere împotriva voinței acestuia, pentru a relua vechile obiceiuri care fac acum obiectul nenumăratelor anchete penale”, a transmis Ioan Ghișe printr-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel