Tăriceanu, decizie tranșantă. Orban, mesaj clar pentru PSD- Exclusiv

PNL și PSD au un obiectiv comun: revocarea președintelui Senatului. Călin Popescu Tăriceanu și PNL exclud o posibilă negociere cu PSD. Călin Popescu Tăriceanu refuză o negociere pentru a rămâne la șefia Senatului, PNL pentru a-l revoca pe Tăriceanu. 

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, la Piatra Neamț, că nu are motive să aștepte negocieri cu PSD pentru a-și pătra funcția de președinte al Senatului. El și-a exprimat speranța că va fi respectat regulamentul cu privire la modul de revocare de alegere a președintelui.

"Este un regulament pentru alegerea președintelui și toți avem obligația să îl respectam. Dacă exista o problemă politică, nu aș face discuții prin intermediul presei. Nu m-am întâlnit cu liderii PSD, este vacanță la Senat după cum știți. Am avut doar contacte cu unii colegi din PSD de la Senat pentru activitățile curente. Nu am de ce să aștept o negociere dar dacă se va pune în discuții subiectul, vom discuta", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, potrivit Agerpres.  

După ce președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că urmărește înlocuirea lui Călin Popescu Tăriceanu, pentru că există nemulțumiri în partid din cauză că șefia Senatului este deținută de alt partid, ALDE, și Alina Gorghiu, copreședinta PNL și-a exprimat dorința de a-l revoca pe Călin Popescu Tăriceanu. 

Calcule în Senat

PSD are 60 de senatori, PNL- 58, UNPR- 21, ALDE- 13, UDMR- 8. Majoritatea este de 84 de senatori. 

Revocarea președintelui Senatului poate fi propusă de cel puțin o treime din numărul total al senatorilor dacă acesta încaldă prevederile Constituției sau încalcă grav și în mod repetat prevederile Regulamentului Senatului sau ale Regulamentului ședintelor comune. Totodată, revocarea din funcția de președinte al Senatului poate fi propusă și de jumătate plus unu din numărul total al Senatorilor. 

PNL exclude o negociere cu PSD

Prim-vicepreședintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, pentru dcnews.ro, că încă nu au discutat acest subiect în partid, dar că urmează să fie discutat în Biroul Politic al PNL. Liberalul a precizat că nu se va alia cu PSD la Senat pentru revocarea lui Călin Popescu Tăriceanu. "Avem Birou Politic pe 26 parcă și, dacă se va lua o decizie, se va lua atunci. N-am avut nicio discuție pe acest subiect cu PSD, nici nu vom avea", a precizat Ludovic Orban. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel