Tăriceanu- Băsescu, schimb dur de replici în Parlament

Călin Popescu-Tăriceanu și Traian Băsescu s-au contrat în ședința comună a Parlamentului în care a fost dezbătut și adoptat un proiect de declarație a Legislativului.

Proiectul de declarație a Legislativului se referă la întărirea rolului acestei instituții, dar care în același timp reclamă ingerințe ale CSM și ale "instituțiilor de forță" în activitatea guvernamentală și parlamentară.

În cadrul dezbaterilor, Tăriceanu a declarat faptul că președintele României reprezintă statul și nu este șeful statului, deoarece aceasta este cu totul altceva. "Nu merge această instituție după formula din marină sau din armată: 'comanda la mine'. Nu merge!", a punctat Tăriceanu, referindu-se la afirmațiile fostului președinte Traian Băsescu.

Ulterior, fostul președinte a replicat: "Observ un soi de lașitate. Și domnul Nicolicea, și domnul Tăriceanu, deși m-au atacat, au crezut că sunt invulnerabili dacă nu-mi rostesc numele. Nu-i corect! Dacă aveți să-mi spuneți ceva, spuneți pe nume, ca să am dreptul la replică. Iar acum o mică învățătură: am înțeles de la un domn, Tăriceanu, că vreun comandant ar spune vreodată: 'comanda la mine'. Nu, domnule Tăriceanu, nu există om care să nu recunoască autoritatea comandantului de navă. Comandantul de navă nu are nevoie să spună: 'Eu sunt șeful, așa cum dumneavoastră vreți să ne convingeți acum, să facem azi că Parlamentul e șeful într-o democrație. Comandanții de navă sunt verticali, dumneavoastră vreți să închinați Parlamentul către oricine, să spuneți: 'Eu sunt șeful. Puneți-vă pe frunte asta ca să se știe ce vreți'".

[citeste si]

Tăriceanu a răspuns: "Domnule președinte, ați înțeles prea puțin, îmi pare rău", iar Băsescu a ripostat: "De acord cu dumneavoastră, am înțeles prea puțin, dar dumneavoastră n-ați înțeles nimic".

Președintele Senatului a fost cel care a încheiat schimbul de replici, spunând: "Eu cred că am înțeles mai mult și ca probă am propus această declarație".

În același timp, deputatul PSD Eugen Nicolicea i-a amintit senatorului Băsescu că știe mai bine decât el prevederile regulamentare ale Parlamentului.

"N-am uzat de niciun tertip și, știind mai bine ca dumneavoastră prevederile regulamentare, n-am vrut să vă dau ocazia să mâncați din timpul nostru", a afirmat Nicolicea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel