Tânăr de 18 ani, arestat după ce și-a bătut tatăl, i-a luat banii și l-a legat, în Suceava

Imagine de 4711018 de la Pixabay
Imagine de 4711018 de la Pixabay

Un tânăr de 18 ani din Suceava a fost arestat preventiv după ce și-a bătut tatăl, i-a luat banii și l-a legat pentru a nu putea cere ajutor.

Un tânăr în vârstă de 18 ani a fost arestat preventiv de judecătorii de la Gura Humorului, pentru fapte de gravitate mare, tâlhărie și lipsire de libertate, victimă fiind tatăl său, scrie Monitorul de Suceava.

Mihai Gabriel L., în vârstă de 18 ani, din satul Pârtești de Sus, comuna Cacica, era deja sub control judiciar, cu interdicție de a se mai apropia de tatăl său, pe care îl mai agresase o dată. Mandatul de arestare preventivă nu este definitiv, fiind necesară confirmarea la Tribunalul Suceava.

Conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, primul episod este din 17 aprilie, când tânărul, disperat să facă rost de bani, și-a lovit tatăl cu pumnii și cu picioarele în zona capului și corpului, provocându-i leziuni care au necesitat 11-12 zile de îngrijiri medicale. 

Control judiciar după ce l-a bătut în luna aprilie

După acest episod, tânărului i s-a impus control judiciar pe o perioadă de 60 zile, stabilindu-i-se mai multe obligaţii, printre care şi aceea de a nu reveni în locuinţa familiei şi a nu se apropie de persoana vătămată - tatăl său.

Audiat inclusiv de un procuror, care i-a expus obligațiile pe care le are, tânărul a ”rezistat” în jur de o lună de zile.

Și-a imobilizat tatăl, i-a furat banii și l-a legat cu o sfoară, în luna mai 

Potrivit anchetei procurorilor, pe 15 mai, tânărul s-a deplasat la locuința tatălui său, unde, după ce a pătruns în bucătărie, l-a împins pe un pat, l-a imobilizat și i-a luat portofelul în care avea 100 de lei.

Apoi, tânărul și-a legat tatăl de mâini și de picioare cu o sfoară, lipsindu-l de libertate în jur de 10-20 de minute.

După ce au adunat probatoriu, vineri, 21 mai, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului, pentru comiterea infracțiunilor de tâlhărie și lipsire de libertate.

Judecătoria Gura Humorului a admis propunerea de înlocuire a controlului judiciar și a emis mandat de arestare pentru 30 de zile. Contestația mandatului de arestare s-a judecat la Tribunalul Suceava marți, 25 mai.

Sursă: Monitorul de Suceava

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel