SUSPENDARE TRAIAN BĂSESCU: CĂLIN POPESCU TĂRICEANU a anunțat începerea discuțiilor pentru suspendarea lui TRAIAN BĂSESCU

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat luni demararea discuțiilor în cadrul grupurilor parlamentare, cu privire la cererea de suspendare a președintelui Traian Băsescu. Tăriceanu a reiterat că nu va accepta să fie președinte interimar.

"Pot să vă informez că am început demersurile pentru a prezenta liderilor grupurilor parlamentare, atât din Senat, cât și din Camera Deputaților, inițiativa legată de suspendarea președintelui, astăzi la ora 12:00 (...). Pentru ca să îndeplinim forma procedurală, cererea de suspendare se inițiază cu minimum o treime din semnăturile membrilor Senatului și Camerei Deputaților, care trebuie să fie înaintată Curții Constituționale pentru obținerea avizului consultativ, urmând să fie supusă votului în Parlament și, dacă întâlnește majoritatea voturilor, intră în vigoare.

(...) Vreau din nou să subliniez că, în cazul în care Parlamentul va aproba cerea de suspendare și se va pune problema ocupării poziției de președinte interimar, întrucât sunt angajat în cursa electorală, nu voi accepta să preiau funcția de președinte interimar, pentru a nu se considera că încerc să obțin o poziție care să mă favorizeze, și, atunci, cine ar urma să preia funcția ar fi președintele Camerei Deputaților", a anunțat Călin Popescu-Tăriceanu.

Citește și: Suspendarea lui Băsescu, șansa lui Tăriceanu la prezidențiale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel