Surpriză în Parlament! Cine a anunțat că va vota Guvernul Cioloș

Partidul Social Românesc va vota pentru învestirea Cabinetului condus de Dacian Cioloş, însă o viitoare susţinere în Parlament va depinde de modul în care noul Guvern va răspunde aşteptărilor populaţiei, a anunţat duminică preşedintele PSRO, Mircea Geoană.

'Românii aşteaptă integritate şi profesionalism de la viitorii miniştri şi oficiali guvernamentali şi o depolitizare energică a administraţiei publice naţionale şi locale. Jocurile politice din trecut, din vechea politică, nu mai sunt acceptate. PSRO consideră că principala obligaţie a noului Guvern va fi să vină cu un program de guvernare solid, axat pe crearea de locuri de muncă. Aşa cum s-a discutat zilele trecute, vom vota învestirea Cabinetului Cioloş, dar susţinerea PSRO în Parlament va depinde foarte mult de modul în care noul Cabinet va şti să răspundă acestor aşteptări', a declarat Geoană, potrivit unui comunicat transmis duminică.

În opinia sa, cei mai mulţi dintre miniştrii propuşi de prim-ministrul desemnat sunt profesionişti, însă Dacian Cioloş va avea nevoie de o majoritate explicită pentru a putea guverna.

'Deşi, în mare parte, premierul desemnat a venit cu o listă solidă de profesionişti, nu există suficientă claritate cu privire la majoritatea care va susţine Guvernul, după consumarea votului de învestitură. Din punct de vedere politic, principala provocare va fi să-şi creeze o majoritate explicită care să voteze proiectul de buget şi care să-i permită să guverneze fără o continuă negociere cu partidele politice. O bună comunicare cu partidele nu poate fi un substitut pentru o majoritate explicită', a arătat Mircea Geoană. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel