Superbet Chess Classic 2022: ministrul Sorin Câmpeanu, Ilie Dumitrescu şi Garry Kasparov au făcut primele mutări pe tabla de şah

Unii dintre cei mai buni șahiști ai lumii au fost prezenți astăzi la București, alături de multiplul campion mondial Garry Kasparov, pentru prima din cele 9 runde ale Grand Chess Tour 2022. La eveniment a participat şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

A început Superbet Chess Classic. Garry Kasparov, ministrul Educaţiei Sorin Câmpeanu şi Ilie Dumitrescu au mutat primele piese pentru meciurile din etapa I. Kasparov a fost la meciul vedetă: Fabiano Caruana – Alireza Firouzja, în timp ce Sorin Câmpeanu a dat startul meciului Ian Nepomniachtchi – Bogdan Deac. Ilie Dumitrescu a mutat prima piesă în meciul Maxime Vachier-Lagrave – Leinier Dominguez Perez. 

"Am fost bucuros și onorat să fac prima mutare în partida dintre Ian Nepomniachtchi (challenger-ul la titlul mondial în anul 2021) și românul Bogdan Deac - primul jucător al României la ora actuală (Top 100 mondial). Bogdan Deac a obținut titlul de mare maestru internațional la vârsta de numai 14 ani, devenind, la vremea respectivă, cel mai tânăr mare maestru din lume. Un model de reușită pentru tineri în șah, Bogdan Deac a obținut titlul de campion național de seniori, deși încă era junior.Felicit Federația Română de Șah și președintele – dl. Vlad Ardeleanu – pentru implicarea în organizarea acestui eveniment, dar mai ales pentru parteneriatul cu Ministerul Educației, prin care, începând cu anul 2021 promovăm Programul “Educație prin Șah în învățământul preuniversitar”. În acest fel șahul, un veritabil instrument didactic, va ajuta la dezvoltarea armonioasă a elevilor români. Atractivitatea de care se bucură acest program în rândul elevilor și profesorilor români este absolut impresionantă și merită toată susținerea Ministerului Educației." - a mărturisit Sorin Cîmpeanu într-o postare pe Facebook.

Bogdan Deac a primit wild-card

Bogdan Deac, numărul 1 în România conform clasamentului FIDE, la doar 22 de ani, locul 59 în lume, a primit un wild-card din partea organizatorilor. Cel mai bine cotat jucător care vine la București este Alireza Firouzja, numărul 2 mondial, jucătorul despre care Magnus Carlsen a spus-o că îl motivează pentru o viitorare luptă pentru apărarea titlului mondial. La doar 18 ani, Firouzja este cel mai tânăr jucător care trece de 2800 ca rating FIDE. Are 2804 în clasamentul pe luna aprilie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel