Summit Coreea de Nord. Coreea de Sud, simboluri supărătoare

coreea
coreea

Formele scaunelor și meselor deranjează o mare putere economică din zonă.

Summitul istoric între preşedintele sud-coreean Moon Jae-in şi liderul nord-coreean Kim Jong Un, prevăzut să aibă loc vineri, va fi plin de simboluri, iar unele dintre ele nu sunt pe gustul Japoniei, relatează miercuri AFP, preluată de Agerpres. 
Coreea de Sud a ordonat confecţionarea cu această ocazie a unor scaune pe măsură, reprezentând peninsula coreeană şi insulele disputate de Tokyo şi Seul. La fel şi pentru deserturile de la banchet. Totul, lângă o masă de peste doi metri.
Cele două Corei împărtăşesc aceleaşi resentimente la adresa Japoniei, care le-a impus o ocupaţie colonială brutală din 1910 până în 1945.

[citeste si]

Insulele problemă

Pe scaunele din nuc ce vor fi folosite de delegaţii la Panmunjom, în Zona Demilitarizată (DMZ), figurează un ecuson. Pe acesta, alături de o hartă ce reprezintă cele două ţări, se află şi un mic punct, ce desemnează teritoriile situate în Marea Japoniei, controlate de Coreea de Sud sub denumirea Dokdo, dar revendicate de Tokyo sunt denumirea Takeshima.
Aceeaşi imagine se regăseşte pe un desert cu mango ce va fi servit la dineu, potrivit fotografiilor din meniu difuzate miercuri. Japonia a protestat, însă, fără folos.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel