Urmărește emisiunea live


Subscripție publică pentru Cumințenia Pământului: Date noi de la Guvern

Peste o jumătate de milion de euro au fost strânși în campania de subscripție publică pentru achiziționarea operei "Cumințenia Pământului" de Constantin Brâncuși, anunță ministrul Culturii, Corina Șuteu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

"Am depășit o jumătate de milion de euro în campania 'Cumințenia Pământului'. Suma totală este de 562.117 euro. În doar două săptămâni am reușit să strângem peste 200.000 de euro", a scris marți ministrul Culturii.

Citește și: Adrian Ghenie, gest impresionant pentru campania "Cuminţenia Pământului"

Corina Șuteu precizează că "în perioada următoare Adrian Ghenie va dona contravaloarea uneia dintre lucrările sale, Teatrul Național din București va deschide stagiunea de toamnă cu un spectacol dedicat campaniei pentru "Cumințenia Pământului", toți banii strânși pe bilete fiind donați în conturile campaniei, iar o serie de companii private și-au anunțat intenția de a susține achiziționarea lucrării lui Brâncuși prin intermediul donațiilor".

Campania de colectă națională "Brâncuși e al meu" are ca țintă strângerea sumei de 6 milioane de euro din donații publice până la sfârșitul lui septembrie. Acestei sume i se adaugă 5 milioane de euro alocați de Guvern, pentru ca opera lui Brâncuși să intre în proprietatea statului, după achiziționarea de la proprietarii săi actuali.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel