Adrian Ghenie, gest impresionant pentru campania "Cuminţenia Pământului"

Ministrul Culturii, Corina Șuteu, anunță că artistul plastic Adrian Ghenie donează o lucrare pentru campania "Cuminţenia Pământului".

"'La invitaţia Ministrului Culturii, Adrian Ghenie donează o lucrare pentru campania naţională de subscripţie publică 'Cuminţenia Pământului'. Încasările realizate prin vânzarea lucrării vor ajunge în conturile campaniei. Această donaţie este avanpremiera unui eveniment organizat de 'Fabrica de pensule' de la Cluj care va avea loc în luna septembrie", a scris, joi, pe pagina sa de socializare, ministrul Corina Șuteu. 

Potrivit Agerpres, până la 1 august, participanţii la campania naţională pentru achiziţionarea operei lui Constantin Brâncuşi 'Cuminţenia Pământului' au donat 361.098 de euro, prin intermediul tuturor canalelor puse la dispoziţie: 115.946 de euro pe site-ul campaniei www.brancusiealmeu.ro, 45.655 de euro prin intermediul eMag.ro, 176.739 euro prin transfer bancar în conturile Ministerului Culturii şi 22.758 de euro prin SMS.

Campania de colectă naţională 'Brâncuşi e al meu' are ca ţintă strângerea sumei de 6 milioane de euro din donaţii publice până la sfârşitul lui septembrie. Acestei sume i se adaugă 5 milioane de euro alocate de Guvern, pentru ca opera lui Brâncuşi să intre în proprietatea statului, după achiziţionarea de la proprietarii săi actuali.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel