Stroe anunță analiză la sânge înainte de Euro 2020

Stadionul Steaua
Stadionul Steaua

Stadiul pregătirilor pentru EURO 2020 este în atenția Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, care a anunțat o amplă analiză.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că va face o analiză la sânge a stadiului pregătirilor pentru organizarea la Bucureşti a patru meciuri din cadrul Campionatului European de fotbal.

"În 31 ianuarie am convocat comitetul interministerial şi vom face o analiză la sânge, mă refer la stadiul şi modul în care fiecare minister din acest comitet îşi duce la îndeplinire obiectivul. Eu voi fi primul care va pune presiune pe cei care lucrează acum la aceste obiective, pentru a le finaliza până atunci. Sunt optimist şi ştiu ceea ce spun. În ultimele discuţii cu ministrul Transporturilor, acesta m-a asigurat că lucrările la calea ferată care va lega aeroportul de Gara de Nord sunt în plină desfăşurare şi că există discuţii şi pentru acel litigiu. Cât priveşte stadioanele, vom fi acolo alături de ei. Până în momentul de faţă suntem într-un stadiu optim în raport cu întârzierea cu care au fost pornite aceste lucruri", a spus ministrul, citat de Agerpres.

"Încercăm să monitorizăm toate lucrările care se fac, în special cele din zona de infrastructură. Încercăm să propunem un ritm alert tuturor celor care acum lucrează la aceste obiective. Iar eu vă pot asigura, la nivelul Ministerului Tineretului şi Sportului, că vom avea banii pentru toate aceste obligaţii şi angajamente pe care România şi le-a luat pentru a organiza patru meciuri din cadrul Campionatului European de fotbal", a adăugat el.

EURO 2020, patru meciuri în România

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. EURO 2020, ediţie aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în perioada 12 iunie - 12 iulie în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Bilbao (Spania).

Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciuri în zilele de 14, 18, 22 şi 29 iunie 2020. Dacă se califică, echipa naţională a României va juca cel puţin două partide la Bucureşti.

UEFA solicită celor 12 ţări organizatoare să pună la dispoziţie alte patru stadioane la standarde internaţionale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo, însă lucrările au început doar la primele trei. Din motive juridice, lucrările la stadionul Dinamo întârzie să înceapă, noua arenă din Şoseaua Ştefan cel Mare urmând să fie construită pe un alt amplasament, cel mai probabil în locul velodromului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel