EXCLUSIV  ”Știm cu toții cine a fost Emi Pian, dar de el ați auzit?” CONTROVERSĂ care te pune pe gânduri. Suntem într-o confuzie totală! VIDEO

Știm cu toții cine a fost Emi Pian, dar de el ați auzit? 

 

Criticul literar Daniel Cristea-Enache și scriitorul Flaviu George Predescu au dialogat într-o nouă întâlnire literară intitulată „De Ce Citim –Lista canonică: 100 de poeți români în 100 de ani (1918-2018)” și transmisă în exclusivitate, în direct, la DC News.

Lista canonică a fost realizată în anul 2018, ca urmare a unei anchete a revistei România literară și este rezultatul opțiunilor majoritare a 30 de critici și cronicari literari, care au ales cei mai reprezentativi poeți români din intervalul temporal 1918-2018.

Criticul literar Daniel Cristea-Enache a făcut referire la Sorin Titel după ce la primul subiect de la limba română, în cadrul Evaluării Naționale, elevii au avut de analizat și de răspuns la mai multe subiecte pe baza unui text la prima vedere, mai exact ”Zborul”, pe care autorul l-a scris.

”S-a dat un subiect din Sorin Titel la Evaluarea Națională. Toată lumea s-a întrebat cine este acest Sorin Titel. Este o întrebare aculturală. Nu te poți pretinde profesor de limba și literatura română fără să cunoști opera unui autor important din generația 60 precum este Sorin Titel.

Au apărut știri cu titluri de tipul: Aici descoperiți cine a fost Sorin Titel. Suntem într-un peisaj societal aflat într-o confuzie de valori. În toată mass-media, a fost prezentată pe larg înmormântarea lui Emi Pian și nu s-a mirat nimeni. În schimb, când vine vorba de literatură, de un scriitor important, de o carte reprezentativă de limba română care apare sau care a apărut, interesul este mult mai restrâns și apar semne de întrebare și mirări de genul celei pe care am exemplificat-o. Știm cu toții cine a fost interlopul Pian, dar puțini știm cine a fost Sorin Titel, iar cei care nu știu se miră că un subiect din Sorin Titel a fost dat la examenul național”, a spus criticul literar Daniel Cristea-Enache la DC News.

Vedeți interviul complet:

Cine a fost Sorin Titel

Născut la data de 7 decembrie 1935, într-o comună lângă Lugoj, Sorin Titel a urmat, din 1946 până în 1953, cursurile liceale la Lugoj și Caransebeș. S-a înscris apoi la Facultatea de Cinematografie din București, secția regie. Ulterior, a renunțat la visul unei cariere în domeniu.

Pe plan literar, a debutat, în 1957, cu schița „Drumul” în revista „Tânărul scriitor”. În 1963, a publicat primul său volum de schițe, „Copacul”. De-a lungul anilor, a scris numeroase schițe, povestiri, romane.

Pe 17 ianuarie 1985, a murit în urma unei boli necruțătoare, fiind înmormântat la Cimitirul Bellu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel