Starul australian Israel Folau va juca pentru Tonga la sfârşitul acestui an

Starul australian de rugby Israel Folau, care se judecă cu Federaţia australiană după ce a fost concediat din cauza remarcilor sale homofobe pe reţelele de socializare, se pregăteşte să revină pe teren în tricoul echipei Tonga de rugby în XIII, în două meciuri de la sfârşitul acestui an.

Liga de rugby din Tonga a anunţat luni că fostul Wallabies şi fratele său mai tânăr John şi-au exprimat dorinţa să reprezinte Tonga în meciurile test cu Marea Britanie din octombrie respectiv cu Australia în noiembrie.

În aprilie, Federaţia australiană a reziliat contactul de patru ani cu Folau, 30 ani, după ce o comisia independentă l-a găsit vinovat pe starul australian că a încălcat codul de conduită al jucătorului, pentru că a postat pe Instagram mesaje ameninţătoare pentru beţivi, homosexuali, adulteri etc. Jucătorul a dat federaţia în judecată şi solicită daune de 10 milioane dolari australieni şi recuperarea contractului iniţial.

Sunt atât de recunoscător că am şansa de a-L reprezenta pe Dumnezeu, familia mea, moştenirea mea şi naţiunea din Tonga. Sunt bucuros că Federaţia internaţională de rugby în XIII a acceptat disponibilitatea mea de a juca, a declarat Folau într-un comunicat.

Echipa de rugby în XIII a Tonga va juca cu Marea Britanie pe 26 octombrie la Hamilton şi cu Australia pe 2 noiembrie la Auckland.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel