Startul JO 2016, dat de o româncă. Fotbalul feminin a dat lovitura

Fotbalul feminin a dat lovitura de începere a Jocurilor Olimpice de la Rio miercuri, la ora locală 13,00 (19,00 ora României), cu duelul dintre Suedia și Africa de Sud, pe stadionul olimpic din Rio, în fața unor tribune aproape goale.

Primul din cele șase meciuri de fotbal feminin programate miercuri, Suedia — Africa de Sud, de pe stadionul olimpic Engenhao din Rio, a dat lovitura de începere a celor 19 zile de competiție, până pe 21 august.

Miercuri, la ora 13.00 (19.00, ora României), a început neoficial Olimpiada de la Rio, cu meciul de fotbal feminin dintre Suedia şi Africa de Sud (grupa E), arbitrat de românca Teodora Albon. De asemenea, una dintre asistentele sale este tot româncă, Petruţa Iugulescu.

Astfel, fluierul de start al primei întreceri de la JO 2016 i-a aparţinut Teodorei Albon, un arbitru în vârstă de 38 de ani, din Cisnădie, care anul trecut a arbitrat şi la campionatul Mondial de Fotbal Feminin, desfăşurat în Canada.

Tot miercuri, la Rio mai sunt programate două meciuri de fotbal feminin, Canada - Australia (grupa F), de la ora 21.00, şi Brazilia - China (grupa G), de la ora 22.00.

Marea favorită a acestui turneu olimpic de fotbal feminin va fi din nou echipa Statelor Unite, triplă deținătoare a titlului și campioană mondială în 2015. Celelalte echipe care vor lupta pentru podium sunt Germania și Brazilia, dar și Franța, un potențial ousider.

Joi va începe turneul de fotbal masculin, cu intrarea în cursă a Braziliei lui Neymar, principală favorită la titlul olimpic, deși până acum nu l-a câștigat niciodată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel