Stadiul proiectelor mari de infrastructură. Ciucă vine cu ultimele detalii

Președintele Senatului și al Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă, a comunicat faptul că miniștrii și secretarii de stat din partidul său au în vizor executarea proiectelor mari de infrastructură.

„În ședința de astăzi cu miniștrii și secretarii de stat, am discutat stadiul proiectelor mari de infrastructură. Au fost expuse etapele în care se află unele coridoare de transport, precum extinderea drumului expres Craiova-Pitești, proiectarea autostrăzii A8 Târgu Mureș-Iași-Ungheni și evoluția șantierelor de pe traseele A0 și A7. În afară de planurile care sunt deja în diferite faze ale construcției ori ale studiului de fezabilitate, au mai fost prezentate și alte proiecte de infrastructură rutieră și feroviară, pentru care urmează să fie demarate procedurile necesare atragerii de bani europeni.

Astăzi a fost și prima zi în care a fost demarat programul ”Rabla Local”, o variantă a proiectelor de mediu ”Rabla Clasic” și ”Rabla Plus”. Acest nou program are, până la această oră, peste 11 mii de înscrieri. Noutatea programului ”Rabla Local” este posibilitatea încasării unei compensații de 3000 lei pentru casarea unui autoturism mai vechi de 15 ani (cu o clasă de poluare de cel mult Euro 3), dar fără obligativitatea achiziției unui autovehicul nou. Acest program este doar unul dintre instrumentele prevăzute în PNRR, pentru eliminarea până în 2026 a peste 250.000 de mașini vechi de peste 15 ani”, a scris Nicolae Ciucă, pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel