St Louis va avea prima echipă din MLS cu acţionariat majoritar feminin

Oraşul american St Louis va avea avea prima echipă cu acţionariat majoritar feminin din Major League Soccer (MLS), campionatul profesionist de fotbal al Americii de Nord, începând din 2022, informează agenţia Reuters.

Noua franciză va fi cea de-a 28-a din Liga nord-americană şi va evolua pe un stadion nou, care va fi construit în centrul oraşului St Louis.

"Suntem foarte mândri să primim St Louis în Major League Soccer", a declarat conducătorul MLS, Don Garber. "St Louis este un oraş cu o bogată tradiţie în fotbal şi o piaţă pe care am luat-o în considerare chiar de la crearea Ligii", a adăugat el.

Noua echipă va fi patronată de o societate locală, Enterprise, condusă de Carolyn Kindle Betz. "Este un sentiment incredibil să pot spune acum că St Louis este casa primului grup patronal din MLS condus în majoritate de femei", a spus la rândul ei Betz.

FC Cincinnati a devenit anul acesta a 24-a echipă inclusă în Liga nord-americană de fotbal, iar în 2020 îşi vor face debutul în MLS alte două francize, Nashville SC şi Inter Miami FC, ultima avându-l printre acţionari pe starul englez David Beckham, urmate de Austin FC, în 2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel