Sportivii care vor reprezenta România la Jocurile Mondiale Militare, primiţi de conducerea Statului Major al Apărării

Sportivii care vor reprezenta România la Jocurile Mondiale Militare care se vor desfăşura în perioada 16- 29 octombrie în China s-au întâlnit, marţi, cu conducerea Statului Major al Apărării (SMA), se arată într-un comunicat de presă transmis de SMA.

Potrivit sursei citate, delegaţia sportivilor a fost primită, la sediul Ministerului Apărării Naţionale, de locţiitorul pentru operaţii şi instrucţie al şefului SMA, generalul-maior Vasile Toader. Jocurile Mondiale Militare, organizate de Consiliul Internaţional al Sportului Militar (CISM), se vor desfăşura în capitala provinciei Hubei, Wuhan, iar Armata României participă cu o delegaţie formată din 80 de sportivi şi 28 de antrenori, personal medical şi staff tehnic.

'Este o deosebită onoare să conduc delegaţia Armatei României la Jocurile Mondiale Militare din China. Mulţumesc antrenorilor şi sportivilor pentru modul în care s-au pregătit şi sunt convins că prestaţiile lor vor fi motive de mândrie atât pentru noi, cei care vom fi alături de ei, cât şi pentru cei de acasă. Am convingerea că vom reuşi să reprezentăm cu cinste Armata României', a afirmat generalul de brigadă Dragoş Iacob.

La rândul său, generalul-maior Vasile Toader a apreciat seriozitatea de care au dat dovadă în pregătire atât sportivii, cât şi antrenorii. 'Ştiu că v-aţi antrenat şi că aţi îndurat multe. Cei care spun că sportul este doar o plăcere şi o desfătare sunt cei care nu cunosc ce înseamnă cu adevărat sportul. Ştiu că aţi trecut prin multe momente de frustrare, de deznădejde, de descurajare, de durere în articulaţii, în degete, în picioare, în toate părţile corpului, însă aţi trecut peste toate şi aţi reuşit să performaţi şi să vă coagulaţi în acest grup care este reprezentativ pentru Armata României la aceste jocuri. V-aţi pregătit şi este momentul în care să vă dovediţi pregătirea, să vă dovediţi vouă înşivă că puteţi. Suntem mândri de voi şi vă aşteptăm cu drag acasă!', a spus Toader.

Participarea şi reprezentarea Armatei României la acest campionat mondial oferă posibilitatea verificării nivelului de pregătire al sportivilor militari români alături de colegi din peste 100 de naţiuni membre ale CISM. Armata României este membră a Consiliului Internaţional al Sportului Militar din anul 1992. Jocurile Mondiale Militare se desfăşoară din patru în patru ani, ajungând la cea de-a 7-a ediţie şi reprezintă echivalentul militar al Jocurilor Olimpice de vară, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel