Sportivii antrenaţi de Salazar, în vizorul Agenţiei Mondiale Antidoping

Preşedintele Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA), Craig Reedie, a declarat că organizaţia sa va verifica testele efectuate în trecut de atleţii care s-au antrenat sub comanda antrenorului interzis Alberto Salazar, în cadrul programului Nike Oregon Project (NOP), informează Reuters.

"Vom putea privi în urmă pentru a vedea testele la care au fost supuşi aceşti atleţi pe parcursul anilor. Însă va fi şi mai interesant pentru noi dacă vor exista eşantioane care pot fi retestate", a declarat Reedie într-un interviu acordat cotidianului britanic Times.

Alberto Salazar, care l-a pregătit în cursul carierei sale pe campionul olimpic şi mondial Mo Farah, a primit o interdicţie pe patru ani din partea Agenţiei americane antidoping (USADA) pentru încălcarea regulamentului privind dopajul.

Ancheta USADA nu a descoperit nicio dovadă că sportivii lui Salazar ar fi comis vreo infracţiune. Potrivit surse citate, oficialii USADA sunt pe punctul de a trimite toate probele deţinute în acest caz la sediul AMA/WADA, fiind dispuşi să lucreze cu reprezentanţii agenţiei, al cărei sediu se află la Montreal.

Alberto Salazar, un fost alergător pe distanţe lungi, care a câştigat trei ediţii consecutive ale maratonului de la New York, în anii '80, a anunţat că va face apel împotriva suspendării sale.
AGERPRES 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel