Sportivii antrenaţi de Salazar, în vizorul Agenţiei Mondiale Antidoping

Preşedintele Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA), Craig Reedie, a declarat că organizaţia sa va verifica testele efectuate în trecut de atleţii care s-au antrenat sub comanda antrenorului interzis Alberto Salazar, în cadrul programului Nike Oregon Project (NOP), informează Reuters.

'Vom putea privi în urmă pentru a vedea testele la care au fost supuşi aceşti atleţi pe parcursul anilor. Însă va fi şi mai interesant pentru noi dacă vor exista eşantioane care pot fi retestate', a declarat Reedie într-un interviu acordat cotidianului britanic Times. Alberto Salazar, care l-a pregătit în cursul carierei sale pe campionul olimpic şi mondial Mo Farah, a primit o interdicţie pe patru ani din partea Agenţiei americane antidoping (USADA) pentru încălcarea regulamentului privind dopajul.

Ancheta USADA nu a descoperit nicio dovadă că sportivii lui Salazar ar fi comis vreo infracţiune. Potrivit surse citate, oficialii USADA sunt pe punctul de a trimite toate probele deţinute în acest caz la sediul AMA/WADA, fiind dispuşi să lucreze cu reprezentanţii agenţiei, al cărei sediu se află la Montreal. Alberto Salazar, un fost alergător pe distanţe lungi, care a câştigat trei ediţii consecutive ale maratonului de la New York, în anii '80, a anunţat că va face apel împotriva suspendării sale, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel