Sportivă, în moarte cerebrală, a născut

Sebastian Florea / 29 Martie 2019 / 22:42 Salveaza PDF Comentarii

O campioană internațională de canoe a născut, aflată fiind în moarte cerebrală.

O sportivă portugheză în vârstă de 26 de ani, aflată în moarte cerebrală din luna decembrie, a născut joi un băieţel, prin cezariană şi apoi a murit, fiind înmormântată vineri, informează BBC. Sportiva de talie internaţională Catarina Sequeira se afla în moarte cerebrală în urma unui atac de astm suferit la domiciliu.

Băieţelul, numit Salvador, s-a născut când mama sa era însărcinată în circa 32 de săptămâni şi este în prezent îngrijit într-un spital de neonatologie. Potrivit BBC, până în prezent, în Portugalia a mai fost raportat un singur caz în care un copil a fost născut de o mamă aflată în moarte cerebrală.

Sequeira era bolnavă de astm de când era copil fiind o talentată canoistă care şi-a reprezentat ţara la competiţii internaţionale. Sportiva a suferit un atac de astm în timp ce era însărcinată în 19 săptămâni şi a fost plasată în comă indusă. Cu toate acestea, starea ei s-a deteriorat şi, în câteva zile, a fost declarată în moarte cerebrală, la 26 decembrie. Timp de 56 de zile, sportivei i-a fost ataşat un ventilator pentru a permite copilului să supravieţuiască în burta mamei.

Copilul avea 1,7 kg la naștereMedicii au declarat că intenţia lor a fost să aştepte până vineri pentru ca Sequeira să ajungă la 32 de săptămâni de sarcină, însă starea ei respiratorie s-a deteriorat, iar medicii au fost nevoiţi să îi efectueze joi o cezariană. Potrivit responsabililor spitalului, 32 de săptămâni este perioada la care copiii au o foarte mare probabilitate de supravieţuire.

Şeful comitetului de etică al spitalului, Filipe Almeida, a explicat că decizia de a ţine copilul în viaţă în pântecele mamei a fost luată în urma discuţiilor cu familia. Copilul s-a născut cântărind 1,7 kg şi urmează să rămână în spital timp cel puţin trei săptămâni.

În 2016, un alt copil, Lourenco, s-a născut la Lisabona după ce a supravieţuit 15 săptămâni în pântecele mamei sale aflată în moarte cerebrală.

Citește și:

Fotbalist de la CFR, naturalizare. Ar putea juca în naționala României

Liga Campionilor. Cristiano Ronaldo, probleme înainte de meciul cu Ajax

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25