Șanse mici pentru TOKYO 2020 - Marius Urzică, la Stuttgart: Speranţa moare ultima

Lotul de gimnastică masculină al României, la Stuttgart 2019. foto: COSR - FB
Lotul de gimnastică masculină al României, la Stuttgart 2019. foto: COSR - FB

Echipa masculină a României, în componenţă cu Marian Drăgulescu, Andrei Muntean, Cristian Băţagă, Vlad Cotuna, Roland Modoianu şi Răzvan Marc, antrenaţi de Marius Urzică, Ştefan Gal şi Marius Berbecar, va intra luni 7 octombrie în concursul de calificare la CM 2019.

 

Antrenorul lotului masculin de gimnastică a României, Marius Urzică, speră că băieţii se vor mobiliza la maxim, vor strânge din dinţi, vor trece peste problemele medicale şi vor concura cât mai curat la Mondialele 2019 de la Stuttgart (4-13 octombrie) pentru a obţine calificarea cu echipa la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo.

Echipa masculină a României, în componenţă cu Marian Drăgulescu, Andrei Muntean, Cristian Băţagă, Vlad Cotuna, Roland Modoianu şi Răzvan Marc, antrenaţi de Marius Urzică, Ştefan Gal şi Marius Berbecar, va intra luni 7 octombrie în concursul de calificare.

Starea de spirit este una bună, speranţa moare ultima şi credem că dacă totul va decurge normal, nu vor fi ezitări şi ratări, încă avem şanse să ne calificăm la Jocurile Olimpice. Dacă excludem cele trei ţări calificate deja (China, Rusia şi Japonia - n.r), ar trebui să fim între primele nouă. Ieri am avut antrenamentul de podium, băieţii s-au acomodat. Au mai fost mici ezitări pe ici pe colo, dar important a fost să simtă aparatele şi sperăm ca în competiţie lucrurile să decurgă mult mai bine, a declarat telefonic Marius Urzică pentru Agerpres.

Citește și: CM Stuttgart: Marian Drăgulescu - Am un singur glonte, ori la bal, ori la spital

Obiectivul gimnaștilor noștri: Tokyo 2020

Calificarea la JO 2020 de la Tokyo este obiectivul trasat de FR de Gimnastică, pe care antrenorul principal al lotului masculin şi l-a asumat fără rezerve: Atât federaţia cât şi noi ne dorim din suflet să reuşim calificarea. Ăsta este obiectivul principal, iar dacă nu, mai există şansa de a se califica Andrei Muntean la individual compus plus Marian Drăgulescu la sărituri. Va fi o bătălie foarte mare, sunt multe ţări valoroase cu echipe foarte bune, dar trebuie să ne jucăm şansa şi să sperăm că totul va fi bine.

În ce priveşte finalele pe aparate, Urzică îşi pune speranţă în trei gimnaşti: Sincer, Marian Drăgulescu la sărituri, Andrei Muntean la individual compus şi poate Cristian Băţagă, care are un exerciţiu bun, cu notă de plecare din 6,2. Dacă nu va ezita şi va face un exerciţiu bun poate avea şanse de a prinde finala la cal.

Unicul campion olimpic al gimnasticii masculine a precizat că Răzvan Marc va fi rezervă în concurs, în timp ce Ronald Modoianu va face şase aparate, Andrei Muntean tot şase aparate, Vlad Cotuna va concura la patru aparate, mai puţin sol şi sărituri, având în continuare o mică accidentare la genunchi, unde a fost operat acum trei luni, dar se resimte din nou. Marian Drăgulescu va evolua la două aparate, sol şi sărituri, iar Cristian Băţagă la toate aparatele.

Prea multe accidentări

Problema accidentărilor este din nou prezentă şi la aceste Mondiale, iar băieţii nu sunt în plenitudinea forţelor fizice.

Din păcate nu doar Cotuna se resimte, avem probleme de sănătate şi cu ceilalţi sportivi. Băţagă, înainte de a veni la campionatele mondiale i s-a depistat că are două hernii de disc, i s-a făcut puncţie, infiltraţii în coloană şi pe lângă asta mai are vechi probleme la tendonul ahilian, unde a avut o ruptură şi acuză dureri la acel picior. Andrei Muntean, în ciuda faptului că a fost operat la ambii umeri şi la gleznă, se resimte şi are dureri. Drăgulescu este relativ în regulă, lucrează bandajat la glezna la care a fost operat, dar sperăm că totul va fi în regulă şi va putea face o figură frumoasă. El tinde să intre în finală al sărituri, unde şansele sunt mai mari, dar va evolua şi la sol şi chiar dacă nu va prinde finala va încerca să ajute echipa cu o notă foarte bună, a spus Marius Urzică.

Calul cu mânere, unde Urzică obţinea aurul olimpic la JO 2000 de la Sydney, a ajuns călcâiul lui Ahile pentru gimnaştii români: Din păcate cel mai slab aparat pe care îl avem, în ciuda faptului că de mult echipa României era mult mai valoroasă la acest aparat, este calul cu mânere unde în continuare avem probleme. Din păcate aceşti sportivi, fără o bază foarte bună, e greu să facă exerciţii cu o notă de plecare foarte mare, ca atare notele finale vor fi mult mai mici decât la alte aparate.

Patru sportivi evoluează la fiecare aparat, iar cele mai bune trei note se iau in calcul în concursul de calificare. Primele 12 clasate în concursul pe echipe obţin biletele la JO 2020, iar primii 12 clasaţi la individual compus şi primii trei în finalele pe aparate obţin de asemenea biletele la Tokyo, dacă nu reuşesc calificarea cu echipa.

La CM 2018, România a ocupat locul 21, iar la CE 2019, băieţii noştri s-au clasat pe locul 15 în concursul pe echipe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel