Special Olympics - Sute de persoane aleargă la Maratonul Bucureşti

În acest weekend are loc Maratonul Internaţional Bucureşti, unde sportivii vor face cunoscută cauza Special Olympics.

Peste 200 de persoane, cu şi fără dizabilităţi intelectuale, vor alerga unificat în cadrul Maratonului Internaţional Bucureşti pentru a face cunoscută cauza Special Olympics.

"Peste 200 de persoane (cu şi fără dizabilităţi intelectuale) aleargă unificat, sâmbătă, 12 octombrie, pentru a face cunoscută cauza Special Olympics la Raiffeissen Bank Bucharest Marathon, cel mai mare eveniment de alergare din România. Sportivii cu dizabilităţi intelectuale provin de la asociaţii pentru persoane cu dizabilităţi intelectuale şi şcoli speciale din Bucureşti, unii dintre ei fiind componenţi ai lotului participant la Jocurile Mondiale Special Olympics de la Abu Dhabi (desfăşurate în luna martie anul acesta)", anunţă Special Olympics România într-un comunicat de presă remis, vineri, Agerpres.

Cei mai mulţi alergători s-au înscris la cursa populară, care se va desfăşura sâmbătă, de la ora 9:00, şi vor fi urmaţi de tinerii cu dizabilităţi intelectuale înscrişi la cursa adolescenţilor care vor alerga de la ora 10:30 şi de cei care participă la cursele copiilor, începând cu ora 12:30. Ei vor fi însoţiţi de părinţi, fraţi, antrenori, voluntari şi vor alerga pentru a face cunoscută cauza sportivilor cu dizabilităţi intelectuale. În total, peste 200 de persoane vor alerga pentru a susţine Special Olympics şi importanţa sportului şi a incluziunii pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale.

Ziua de 13 octombrie este rezervată susţinătorilor sportivilor cu dizabilităţi intelectuale care vor îmbrăca tricoul #TeamSpecialOlympics şi care vor concura în cursele de 10 km, ştafetă, semimaraton şi maraton.

Din echipa de alergători şi susţinători Special Olympics fac parte reprezentanţi ai Ambasadei Emiratelor Arabe Unite, ţară care a găzduit în martie 2019 Jocurile Mondiale Special Olympics. Instituţia este şi partenerul şi finanţatorul "Bravilor" la această competiţie.

Evenimentul este organizat sub sloganul "Anul Toleranţei" (Year of Tolerance), denumit astfel după ce la Abu Dhabi a avut loc cel mai mare eveniment sportiv umanitar al anului dedicat persoanelor cu dizabilităţi intelectuale din întreaga lume, Jocurile Mondiale Special Olympics.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel