Spania. Colocviul Internațional Cioran

La 24 octombrie 2023, la Facultatea de Filologie a Universității Complutense din Madrid a fost inaugurat Colocviul Internațional Cioran, în prezența a numeroși academicieni, studenți și personalități din domeniul culturii, printre care și decana Facultății de Filologie, Isabel Duran Gimenez-Rico, directoarea Institutului Cultural Român, Maria Pop, prodecanul pentru cultură și relații internaționale, Emilio Javier Peral Vega, precum și istoricul și filosoful român Ciprian Vălcan.

„Acest eveniment academic, care are loc o dată la doi ani în diferite orașe ale lumii, își propune să analizeze și să dezbată opera și gândirea filosofului român Emil Cioran, unul dintre cei mai influenți și originali filosofi ai secolului XX. Colocviul din acest an, intitulat "Cioran și criza modernității", este organizat de Departamentul de Relații Internaționale și Istorie Globală al Universității Complutense, în colaborare cu Institutul Cultural Român și Ambasada României în Regatul Spaniei. La eveniment participă 40 de experți și profesori universitari din Europa și America Latină, care vor aborda diverse aspecte ale operei lui Cioran, cum ar fi relația sa cu literatura, religia, politica, etica și estetica.

Prezent la ceremonia de deschidere, ambasadorul George Bologan a subliniat importanța evenimentului, exprimându-și dorința ca acesta să fie un spațiu de dialog fructuos, de schimb de idei și de reflecție profundă. „Influența lui Cioran asupra culturii și gândirii spaniole este de netăgăduit, iar opera sa a lăsat o amprentă durabilă în peisajul intelectual spaniol. O dovadă în acest sens este faptul că 28 din cele 40 de cărți ale sale au fost traduse în spaniolă” - a conchis șeful misiunii diplomatice.” arată un comunicat al Ambasadei României în Spania. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel