Keller - Dăncilă, atac în PE: În loc să îi ascultaţi pe români, ați trimis poliţia să îi atace

Ska Keller, co-președintele Grupului Verzilor din Parlamentul European, a avut un mesaj dur pentru Guvernul din România, în Parlamentul European, adresându-i-se ferm premierului Viorica Dăncilă, în legătură cu protestele din 10 august.

"Este îngrijorător să faceţi pași înapoi (...) Cu reforma Codului penal, Guvernul dumneavoastră a legalizat abuzul de putere. Legalizaţi de fapt corupţia. Banii sunt luaţi de la oameni şi merg spre buzunarele câtorva oameni. Cetăţenii români pierd, acum, de cinci ori mai mulţi bani din cauza corupției, decât sumele care se cheltuie în spitale pentru sănătate, iar românilor le pasă. Este dreptul lor!

În loc să îi ascultaţi, domnule premier, nu aţi făcut decât să trimiteți poliţia să îi atace, să folosească gaz lacrimogen şi să facă asta într-o piaţă publică. Guvernul dumneavoastră doreşte să limiteze libertatea de întrunire, cerând autorizări pentru orice fel de demonstrație.

Ar fi pentru prima dată când un stat membru al UE spune că oamneii au nevoie de o astfel de permisiune. Românii cer doar libertate, să fie liberi de corupţie, să se poată întruni şi să nu fie discriminaţi (...) Să nu aşteptăm până este prea târziu. A venit momentul să shcimbăm lucrurile şi să acţionăm", a declarat Ske Keller.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel