Situație penibilă în lumea artistică românească. "Moft sau necesitate?"

AG Weinberger, muzician promotor al blues-ului American în România, a tras un semnal de alarmă.

Cântărețul a povestit despre o situație ridicolă care a început să se contureze pe scena muzicii jazz/blues. Nici acest domeniu care părea nederanjat nu a putut scăpa de blestemul generalizat de la noi.

Toate aceste lucruri au fost semnalate de AG Weinberger, care spune că în acest domeniu nu se poate vorbi de o breaslă.

VEZI ȘI: Exclusiv. Premieră în România. Unica formație muzicală care face asta

"E frumos să te poți considera muzician, artist... mai ales de jazz, de blues, de rock sau de world music... Da, prin așa ceva devii interesant și intrigant pentru toți ceilalți. Ești diferit și te simți mai special... așa și este, suntem diferiți... Dar oare conștientizăm cu toții asta? Oare simțim nevoia să aparținem unui bresle? Suntem în stare să ne purtăm drapelul – cu tot ce implică acest lucru – pe care am jurat atunci cînd ne-am decis asupra vocației noastre? Cunoaștem și acceptăm oare codul deontologic al breslei noastre mondiale? Ne preocupă oare îndeajuns viitorul nostru atât profesional, cât și social? Avem oare o breaslă în România? Ne permitem oare o breaslă în România?", a scris pe blog AG Weinberger.

"Dar din punctul nostru de vedere, ai celor care furnizăm talentul, situația nu este bună deloc. Mai ales ca ne-am ales genuri muzicale atît de străine filonului ancestral și cultural spațiului în care trăim... Am ales voluntar și nesilit de nimeni această formă de dezaprobare și exil... să ne disociem de mediul înconjurător – cu care nu suntem de acord și vrem să arătăm cât de speciali și geniali suntem... nu? Pentru că totuși, noi cântam jazz, blues și rock... right on, baby! (...) Unde și cum vă veți mai face loc în această industrie atât de incultă, infectată și ticăloasă? Cum credeți că veți putea câștiga existența acolo unde s-a impus un model de business doar în avantajul celor care vând berile și fripturile în acele locuri mici unde voi cântați cu atâta dăruire artistică?", a adăugat artistul.

AG Weinberger a continuat spunând că artiștii trebuie să ia atitudine dacă le pasă de viitorul lor. "Altă șansă nu ne-a mai rămas decât exilul din calea fluxului gunoaielor mediatice făcând slalom prin bogăția ofertelor retardate. Dacă vreți să se schimbe ceva fundamental atunci puneți deoparte orgoliile și imfatuarea și gândiți-vă... Sunteți destul de maturi să vă pese de viitorul vostru?", a conchis artistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel