Exclusiv. Premieră în România. Unica formație muzicală care face asta

Premieră în România! Westroot este singura trupă din România care cântă muzică bluegrass şi country. Membrii trupei au venit din diverse direcţii, inclusiv din Statele Unite, şi s-au cunoscut în Bucureşti, unde au descoperit pasiunea lor comună pentru acest gen de muzică, auzit în filme, dar niciodată live aici. Iubitorii de muzică bună vor avea posibilitatea să îi asculte duminică, 23 februarie, orele 19:00, la cea de-a patra întâlnire dedicată concertelor Bucharest Songbird Society, ce va avea loc la Gaudi Bistro (str. Alecu Russo, nr.12). 

[caption id="attachment_429018" align="alignleft" width="276"] AG Weinberger[/caption]

Binecunoscutul artist de blues şi jazz, AG Weinberger, vă invită să-i cunoaşteţi şi să-i aplaudaţi pe Westroot. Acesta a acordat un interviu pentru DC News în care a vorbit despre singura trupă de bluegrass și country din România.

“Westroot este formată din niște muzicieni entuziaști care cântă bluegrass. Este un gen de muzică care a fost inventat de oamenii munților din lanțul muntos Appalachian care se află pe partea de sud-est a SUA. Bluegrass se cântă cu precădere acustic. Instrumentele folosite sunt banjo, mandolina și chitara acustică. Bluegrass are rădăcini foarte adânci în muzica irlandeză. Trebuie spus că Westroot este o grupare tânără care cântă foarte frumos acest gen de muzică. Abia aștept să văd duminică cum va gusta publicul această nouă textură, cu atât mai mult cu cât este singura trupă din România care cântă genul amintit anterior", a spus AG Weinberger pentru DC News.

Întrebat dacă publicul din România ar trebui educat pentru a savura acest gen nou de muzică, artistul a zis: "Publicul nu trebuie educat. Nu putem să avem o astfel de aroganță. Noi doar propunem și dacă facem lucrurile așa cum trebuie - autentic, sincer și cu profesionalism, publicul va aprecia muzica. Nu cred în teoria conform căreia un gen de muzică nu merge în România pentru că nu se cere. Asta este o ticăloșie! Dacă o persoană cântă autentic și sincer, nu are cum să nu aibă succes".

La întrebarea: <>, AG Weinberger a zis: "DA. Este mai greu pentru că din păcate avem de-a face cu FASCISMUL INDOLENȚEI".

Artistul ne-a mai spus că radioul este un business la limita cu ticăloșia. Sunt mult mai multe genuri de muzică foarte bine făcute și plăcute de public pe care nu le auzim peste tot, așa cum ar trebui. "Îmi doresc ca Westroot, singura formație muzicală din România care cântă bluegrass, să se audă și la radio. Din păcate, la cum stau lucrurile în România, am îndoieli serioase în această privință. Nu știu dacă trebuie schimbat ceva. Cred că ar trebui să apară alt model de a face radio. Trebuie să vină cineva curajos care să nu țină cont doar de audiență și publicitate. Eu, în locul mass-media, aș avea mai multă încredere în propriul meu propor și aș promova muzica de calitate".

AG Weinberger a lansat și o invitație pentru toți iubitorii de muzică bună din România. Artistul vă aşteaptă duminică, 23 februarie, orele 19:00, la cea de-a patra întâlnire dedicată concertelor Bucharest Songbird Society, ce va avea loc la Gaudi Bistro (str. Alecu Russo, nr.12). "Îmi doresc ca lumea care are un anumit standard de viață să vină cu curaj și să suțină muzica cântată live. Asigur muzică de calitate! Susținea publicului ne va ajuta să facem în așa fel încât să nu dispară profesia de muzician liber profesionist. Îi aștept pe toți să vină", a conchis artistul AG Weinberger

Totul despre Westroot

Westroot este singura trupă cu banjo cântat în stil autentic – de un american. Împreună cu vioară, mandolină, tobe, bas şi voce, muzica lor se recunoaşte oriunde în lume ca o continuare a unei tradiţii americane. De aceea se cheamă Westroot.

Westroot a fost conceput când Andrei Gruia şi Chuckk Hubbard s-au cunoscut în septembrie 2011. Pasiunea lor pentru muzică country i-a unit şi au început imediat să cânte împreună. Westroot a cântat pe mai multe scene şi in diverse locuri în Bucureşti descoperind că lumea se bucură mereu de muzica unică şi prezenţa relaxată a trupei pe scenă. Publicul este transportat pe meleaguri americane, pe munte, pe autostrăzi, în baruri, în camion, la petrecere – e loc pentru toţi, şi toata lumea e binevenită la Westroot!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel