Site-urile Ministerului Apărării şi Senatului din Italia, atacate de hackeri proruşi (media)

Fotografie creată de Soumil Kumar, de la Pexels
Fotografie creată de Soumil Kumar, de la Pexels

Mai multe site-uri instituţionale italiene, printre care cele ale Ministerului Apărării şi Senatului, au fost vizate de un atac informatic al unui grup de hackeri proruşi, au afirmat miercuri seară media din peninsulă, potrivit AFP.

Site-ul Ministerului Apărării indica faptul că se află 'în mentenanţă', în vreme ce site-ul Senatului nu putea fi accesat, a constatat AFP.

Atac revendicat de grupul prorus Killnet. Ar  complica accesul la diverse site-uri

'Atacul, revendicat de grupul prorus Killnet nu ar fi compromis deocamdată infrastructurile, potrivit informaţiilor noastre, dar ar complica accesul la diverse site-uri', a scris cotidianul Corriere della Sera în ediţia online.

Mai multe alte instituţii sau companii ar fi fost de asemenea atacate, printre care Institutul Superior de Sănătate (ISS). Potrivit agenţiei AGI, hackerii ar fi încercat să atace, fără succes, site-ul Eurovision.

Citește și - Killnet amenință că va ”distruge România, Marea Britanie și Moldova” dacă ROMÂNUL care i-a ajutat nu va fi eliberat

Killnet confirmă sprijinul românului și amenință că va ”distruge România, Marea Britanie și Moldova” dacă acesta nu va fi eliberat. Killnet a confirmat printr-un mesaj pe Telegram că românul Ioan Feher a sprijinit gruparea pro-rusă de hackeri și amenință că va ”distruge România, Marea Britanie și Moldova” dacă nu va fi eliberat: ”Dacă susține Rusia, nu înseamnă că e un criminal”, transmit aceștia. Printre instituțiile vizate este și Ministerul Sănătății.

”Fac un apel la Guvernul României! Această persoană nu are nimic de-a face cu Killnet! A fost membru al grupului Telegram. Cum poți să le spui oamenilor tăi că un tip ne-a ajutat cu atacurile? E o prostie. Aveați nevoie doar de orice persoană care să ia vina pentru prăbușirea României. Lăsați-l în pace. Dacă susține Rusia, asta nu înseamnă că este un criminal. Dacă nu este eliberat în 48 de ore vă voi distruge România, Marea Britanie și Moldova. Vă voi distruge întreaga structură informațională și chiar și Ministerul Sănătății. Abia atunci veți începe să vă dați seama că ați făcut o greșeală. Atacul asupra României a fost oprit! Aștept decizia dumneavoastră! Aștept și eliberarea Ioanei Feher!”, a scris Killnet pe Telegram. Vezi articolul inițial aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel