Simone Biles a dominat selecţiile americane pentru CM 2019

Americanca Simone Biles şi-a asigurat participarea la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Stuttgart (4-13 octombrie), după ce a câştigat concursul individual compus din cadrul selecţiilor americane, duminică la Sarasota (Florida), informează AFP.

Biles (22 ani), regina incontestabilă a gimnasticii mondiale, care va concura la cea de-a cincea ediţie consecutivă a Mondialelor, s-a impus cu un total de 58,55 puncte, după ce a reuşit, între altele, faimosul său "triple double" la sol, procedeu pe care l-a executat în premieră la Campionatele SUA din luna august.

Neînvinsă de şase ani la individual compus, în toate competiţiile oficiale, Simone Biles se va afla în fruntea delegaţiei americane, din care vor face parte alte cinci gimnaste.

Campionatele Mondiale de la Stuttgart contează pentru calificarea la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo, unde Biles vizează cinci medalii de aur, după ce ele patru pe care le-a cucerit la Rio în 2016 (individual compus, sol, sărituri şi echipe), plus un bronz la bârnă.

Campioana americană, care a stat departe de competiţii aproape doi ani, după Jocurile de la Rio, a dezvăluit în ianuarie 2018 că s-a numărat printre victimele lui Larry Nassar, fostul medic al echipei feminine de gimnastică a SUA, aflat la originea una dintre cele mai grave scandaluri din istoria sportului american. El a primit o condamnarea grea pentru sute de agresiuni sexuale comise timp de două decenii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel