În cazul eliberării lui Sile Cămătaru, reținut pentru 29 de zile, procurorii DNA consideră suspectă eliberarea sa condiţionată de anul trecut şi îl bănuiesc de corupţie. Procurorii cred că Sile Cămătaru ar fi mituit o judecătoare de la Giurgiu şi de aceea a fost pus în libertate.
Aflat în închisoare pentru şantaj, ameniţare şi tentativă de omor, Sile Cămătaru a fost chemat la audieri de procurorii DNA care aveau întrebări legate de eliberarea sa condiţionată, din noiembrie anul trecut, scrie Digi 24.
Atunci, judecătorii din Giurgiu au hotărât să-l pună în libertate după ce executase 10 ani de închisoare din pedeapsa de 15 ani pe care o primise pentru violenţe, şantaj şi proxenetism.
„Dat fiind stadiul procedural, nu putem să facem precizări privind obiectul cauzei. Nu a fost audiat în calitate de învinuit sau inculpat”, a declarat Laura Oprean, procuror-şef al DNA.
Este, însă, doar începutul. Se presupune că Vasile Balint, alias Sile Cămătaru, a făcut cererea de eliberare condiţionată în perioada în care a fost încarcerat la Giurgiu pentru că l-ar fi mituit cu 100.000 de euro pe preşedintele judecătoriei de acolo. Cererea s-a judecat anul trecut, iar magistraţii au admis-o.
Lait-motivul motivării îl reprezintă buna purtare a interlopului în spatele gratiilor: „(...) a participat la programe de educaţie prin sport, activităţi de difuzare a culturii «Cei mai de seamă români», concursuri tematice (educaţie sanitară, sudoku, «Ce ştim despre boala psihică»), cursuri de limba engleză, un program de pregătire pentru liberare şi activităţi religioase" şi „a studiat în biblioteca unităţii”.
Ciudat este, spun procurorii anticorupţie, şi faptul că Parchetul din Giurgiu a fost de acord cu decizia şi nu a făcut recurs. Evident, acest lucru a dus la eliberarea interlopului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu