Gabriela Firea, mesaj emoționant: "Sunt greutăți peste puterile lor"

Covrig Roxana / 08 Martie 2014 / 11:53 Salveaza PDF Comentarii

Senatoarea PSD Gabriela Firea a transmis un mesaj emoționant și dureros de ziua femeii. Președinta PSD de Ilfov atrage atenția, de Ziua Femeii, că mamele se confruntă cu greutăți peste puterile lor și n-au cum să fie alintate doar cu o floare și un gând bun. 

Sunt zile în care zâmbim mai des...

"Se cuvine la fiecare început de martie să le omagiem, timp de o săptămână, pe cele ce ne sunt mame, surori, fiice, nepoate, învățătoare, profesoare, colege sau prietene, oferindu-le mărțișoare, flori și multe gânduri primăvăratice. Sunt zile în care zâmbim mai des decât de obicei și în care găsim resurse nebănuite să mergem mai departe pe drumurile noastre, uneori întortocheate și anevoioase", a scris senatoarea.

"N-au cum să fie alinate doar cu o floare sau cu un un gând bun"

Gabriela Firea a continuat: "Sunt însă și multe cazuri, prea multe din păcate, în care mamele se confruntă cu greutăți peste puterile lor și care n-au cum să fie alinate doar cu o floare sau cu un un gând bun. Oricât de frumoase ar fi cuvintele cu care le omagiem, ele nu pot înlocui soluțiile concrete pentru nevoi elementare. O mamă trebuie să-și crească, în primul rând copilul, iar acesta are nevoie de hrană, de îmbrăcăminte, de educație".

Vicepreședinta PSD a atras atenția că programul USL continuă, deși într-o formă nou, și are în vedere creșterea alocațiilor pentru copii. "Din păcate însă lucrurile nu pot fi rezolvate printr-o simplă indexare sau majorare a alocației, în limita suportabilității bugetului. E nevoie de o reașezare din temelii a sistemului, care trebuie să pornească de la o modificare a Constituției în sensul introducerii posibilității de a diferenția această alocație în funcție de situația fiecărei familii", a subliniat Gabriela Firea.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26