Parlamentar PSD: „Voi susține Guvernul, atât timp cât ...”

parlament1
parlament1

Deputatul PSD Mureş, Florin Buicu, a transmis că va susţine Guvernul, din Parlament, „atât timp cât nu se atinge de Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş”, arătând că „politicul nu are ce căuta în spaţiul academic în influenţarea deciziilor”.

Florin Buicu este secretarul Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților și a declarat joi că a votat Guvernul şi i-a dat aviz pozitiv lui Nicolae Bănicioiu pentru portofoliul de ministru al Sănătăţii. El a precizat că va susține în continuare Guvernul, din Parlament, doar „atâta timp cât nu se atinge de UMF Târgu Mureş”, unde a fost cancelar şi unde ţine şi în prezent cursuri.

Fără schimbări dorite de UDMR la UMF Târgu Mureș

„Voi susţine Guvernul atâta timp cât nu se va atinge de UMF Târgu Mureş. Politicul nu are ce căuta în spaţiul academic în influenţarea deciziilor, pentru că soluţia trebuie găsită în interiorul UMF. (...) Refuz orice schimbare care ar putea duce la separarea studenţilor, a sălilor de curs în interiorul UMF Târgu Mureş, a clinicilor sau a spitalelor. Orice decizie în acest sens trebuie să aparţină Senatului UMF, în baza autonomiei universitare. Dorinţa UDMR de înfiinţare a unei facultăţi separate cu predare în limba maghiară la UMF Târgu Mureş o găsesc nejustificată atâta vreme cât minorităţile din ţara noastră au toate condiţiile de a învăţa în sistemul actual de învăţământ”, a transmis deputatul PSD, citat de Mediafax.

Un parlamentar poate susţine Guvernul prin activitatea din comisia de specialitate şi activitatea din plen, când se pune problema votării unor proiecte legislative, a mai spus social-democratul.

Florin Buicu a subliniat că, în contexul în care evenimentele din planul politic au readus în atenţie problema UMF Târgu Mureş, "o problemă sensibilă, datorită căreia Guvernul Ungureanu a căzut în 2012 printr-o moţiune de cenzură", el îşi menţine opinia exprimată şi atunci, că "politicul nu are ce căuta în spaţiul academic în influenţarea deciziilor".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel