Serghei Şubenkov, recordul anului la 110 m garduri

Atletul rus Serghei Şubenkov a stabilit cea mai bună performanţă mondială din 2018 în proba de 110 m garduri, fiind cronometrat în 12sec.92/100, luni, cu ocazia 'Memorialului Istvan Gyulai', desfăşurat în Ungaria, la Szekesfehervar.

Şubenkov (27 ani), campion mondial la Beijing, în 2019, s-a apropiat astfel la doar o sutime de secundă de recordul european deţinut de britanicul Colin Jackson (12sec.91/100). Rusul deţinea şi precedenta performanţă a sezonului, realizată pe 19 iunie, la Montreuil, în apropiere de Paris.

Polonezul Wojciek Nowicki a reuşit, la rândul său, să îmbunătăţească o altă performanţă mondială, la aruncarea ciocanului, cu 81,85 m, depăşindu-l pe compatriotul său Pawel Fadjek (81,14 m). Spectatorii prezenţi în tribunele stadionului din Szekesfehervar au asistat şi la o tentativă de doborâre a recordului mondial la săritura în înălţime, aflat de 25 de ani în posesia cubanezului Javier Sotomayor (2,45 m).

După ce a trecut de ştacheta înălţată la 2,40 m, pentru a 13-a oară în cariera sa, qatarianul Mutaz Essaz Barshim, dublu medaliat olimpic, a încercat să sară la 2,46 m, fiind foarte aproape să-şi realizeze visul la prima sa tentativă, însă în final a eşuat. Şubenkov şi Barshim sunt două dintre vedetele reuniunii de la Lausanne, a 8-a etapă a Ligii de Diamant, programată pe 5 iulie.

La 400 m feminin, campioana olimpică Shaunae Miller din Bahamas s-a impus în 49sec.53/100, la doar o sutime de cea mai bună performanţă mondială a anului, pe care o deţine. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel