SenseAbility – Muzeul Tactil Noaptea Muzeelor 2016

Asociatia Metodelor Alternative de Integrare Sociala va asteapta la o editie speciala de SenseAbility in Noaptea Muzeelor 2016.

Pe 21 mai organizam prima expozitie din Bucuresti in care simtul tactil trece pe primul plan! Va invitam la Muzeul Tactil sa atingeti exponatele si sa descoperiti o parte din rezultatele muncii studentilor Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" in cadrul atelierelor din anii 1955 pana in 1990.

Vizitatorii vor primi ochelarii AMAis si bastoane de orientare, pentru a putea explora exponatele puse la dispozitie, bazandu-se pe celelalte simturi, in absenta celui vizual. Atunci cand nu te poti baza pe vizual, toate elementele din jur devin repere – ecou, miros, texturi, proportii, dimensiuni, temperatura, prin intermediul lor descoperi spatiul din jur. Aceasta experienta are dublu-rol: de a crea empatie fata de persoanele nevazatoare si de a sustine demersul de a integra social una dintre categoriile defavorizate din Romania.

Noaptea Muzeelor este un context favorabil pentru promovarea accesibilizarii evenimentelor culturale din Bucuresti pentru persoanele cu dizabilitati. Initiativa noastra propune o expozitie accesibilizata persoanelor cu deficiente de vedere si este o initiativa unica pana in acest moment in Bucuresti. Muzeul tactil se adreseaza atat persoanelor valide care vor sa traiasca o experienta inedita, dar mai ales persoanelor cu dizabilitati vizuale ce au acces limitat la muzeele si partimoniul cultural al Bucurestiului.

Te asteptam la Muzeul Tactil organizat in cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu". Ne vom da intalnire la Fantana la fiecare sfert de ora, de la 17 pana la 20, de unde membrii AMAis va vor conduce spre expozitie.

Cele 4 tururi de cate 6 persoane sunt programate la orele: 17:30/18:30/19:30/20:30.

Pentru o buna desfasurare a evenimentului, va invitam sa faceti rezervare la numerele de telefon de mai jos:
0724 790 110 | 0720 450 660 | 0727 573 487

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel