Senatul, convocat în sesiune extraordinară, reexaminează reducerea CAS

Senatul, convocat în sesiune extraordinară, se va reuni, luni, în ședință de plen, pentru a reexamina legea privind reducerea CAS la angajator cu 5 puncte procentuale, transmisă Parlamentului de președintele Traian Băsescu. Şedinţa Senatului va începe la ora 16:00.

Deși, inițial, reexaminarea legii trebuia să intre în atenția senatorilor în data de 18 august, Biroul Permanent convocat la acea dată a stabilit amânarea discuțiilor în plen cu o săptămână.

"Biroul Permanent a stabilit ca ședința extraordinară să aibă loc luni, 25 august. Discuțiile care au avut loc în cadrul Biroului Permanent au arătat că astăzi (18 august — n.r.) era aproape imposibil (...) pentru că trebuia să trimitem materialele la Comisie (de buget-finanțe — n.r.), să fie convocat Ministerul de Finanțe. Luni la ora 14,00 vom avea Biroul Permanent, iar la ora 16,00 — plen. Apoi o trimitem la Camera Deputaților", a spus Ilie Sârbu, liderului grupului PSD din Senat, la finalul ședinței Biroului Permanent din data de 18 august, potrivit Agerpres.

Legea privind reducerea CAS la angajator cu 5 puncte procentuale de la 1 octombrie a fost votată de Parlament pe 2 iulie, însă preşedintele Traian Băsescu, în data de 23 iulie, a semnat cererea de reexaminare a legii privind reducerea CAS, arătând că actul normativ trimis spre promulgare vizează diminuarea cotelor plătite de angajatori, în funcție de condițiile de muncă, pentru contribuția de asigurări sociale datorată bugetului asigurărilor sociale de stat, adăugând totodată că, în anul 2014, deficitul bugetului asigurărilor sociale de stat este de 12,519 miliarde de lei, conform bugetului aprobat pentru anul în curs.

Traian Băsescu a estimat că prin diminuarea cotelor plătite de angajatori, în funcție de condițiile de muncă, pentru contribuția de asigurări sociale datorată sistemului public de pensiise va ajunge la la un deficit de peste 18 miliarde de lei la fondul de pensii, pentru anul 2015.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a convocat Biroul Permanent pentru luni, ora 14,00, urmând ca ședința de plen să înceapă la ora 16,00.

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Bistriţa, că legea privind reducerea CAS va fi retrimisă la Preşedinţie cel târziu în 15 septembrie, iar şeful statului nu o va mai putea respinge.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel