Senatul a votat proiectul de lege privind incompatibilitățile parlamentarilor

Senatul a votat, luni, cu 86 de voturi "pentru", 43 de voturi "împotrivă" şi o abţinere, proiectul de lege referitor la incompatibilităţi ale calității de parlamentar cu funcţii de conducere în cadrul societăţilor comerciale.

Proiectul de lege prevede că funcţia de deputat şi senator este incompatibilă cu "funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor la societăţile comerciale care desfăşoară sistematic şi efectiv activităţi comerciale organizate ce constau în producerea, administrarea sau înstrăinarea de bunuri, comerţ ori prestarea de servicii ca şi contribuabili activi în sensul reglementărilor din Codul Fiscal, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, precum şi la instituţiile publice".

În expunerea de motive, iniţiatorul susţine că au fost înregistrate cazuri când s-au înfiinţat societăţi comerciale care "nu au funcţionat niciodată şi chiar s-a uitat de ele".

"Aceste situaţii au fost constatate de ANI, care, conform legislaţiei actuale, sunt considerate ca stări de incompatibilitate. Pentru rezolvarea acestor situaţii trebuie urmată o cale destul de lungă, plecând de la instanţele judecătoreşti din teritoriu, până la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", se arată în expunerea de motive.

Senatul este prima cameră sesizată, proiectul urmând să fie transmis Camerei Deputaţilor, care este for decizional, scrie Mediafax.

Citește și: Victor Ponta s-a dezlănțuit: "Cine sunt trădătorii? Îmi este rușine de rușinea care ar trebui să le fie lor"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel