Senatorul Alexandru Cordoș, urmărit penal de DNA

Senatorul PSD Alexandru Cordoș este urmărit penal pentru favorizarea infractorului, anunță procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

UPDATE: Senatorul Cordoș a avut o primă reacție după comunicatul DNA. "În acest moment pot spune un singur lucru: nu am ascuns și nici nu o să ascund vreodată relațiile de familie, însă relațiile de familie și discuțiile de familie sunt una, iar activitățile profesionale sunt cu totul altceva. Nu am nicio legătură cu aceste lucruri. Nu cunosc exact despre ce este vorba, decât ceea ce am văzut în știri. (...) Nu am primit, nu am avut cunoștință, nu am transmis mai departe niciun fel de informații de acest gen", a declarat Cordoș, marți, pentru AGERPRES. Senatorul social-democrat a ținut să precizeze că "Justiția își va face datoria".

"Am văzut și eu din comunicatul DNA că sunt suspect. Justiția își va face datoria, eu la fel. Voi răspunde tuturor acestor lucruri și voi proceda normal, corect, așa cum se procedează într-o astfel de situație", a adăugat senatorul.

DNA susține într-un comunicat că, în 2014, senatorul ar fi atenționat persoane cercetate într-un dosar penal că le sunt interceptate telefoanele.

"Aceste informații le-a aflat de la finul său, ofițerul de poliție judiciară Tătar Valentin care, la data faptelor, lucra în cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Cluj.

De altfel, în legătură cu faptele acestuia din urmă, în 23 iulie 2014, a fost sesizată instanța de judecată cu acordul de recunoaștere a vinovăției pentru săvârșirea a trei infracțiuni, din care una în forma tentativei, de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații", susțin procurorii.

Potrivit CV-ului său, Alexandru Cordoș este la al doilea mandat ca senator de Cluj. 

Anterior el a avut slujbe precum cea de director al Grupului Țiriac - RMB Inter Auto, membru în Biroul de Conducere al Asociației Patronilor Cluj, Director în Prefectura Cluj sau consilier pe Probațiune la Ministerul Justiției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel