Şeful CIO: Deocamdată nu e momentul potrivit pentru ca sportivii ruşi să participe la competiţii internaţionale

Fotografie de la Victor Freitas, Pexels
Fotografie de la Victor Freitas, Pexels

Comitetul Olimpic Internaţional afirmă că nu este momentul oportun ca sportivilor ruşi să le fie permis accesul la competiţii sportive internaţionale. 

Înţelegem în mod cert că nu este momentul potrivit să facem recomandări cu privire la admiterea sportivilor ruşi, dar misiunea noastră este să gândim şi pe termen lung. De asemenea, misiunea noastră este să unim sportivii de pe întreaga Planetă în competiţii paşnice, chiar dacă ţările lor sunt în conflict. Azeri şi armeni, palestinieni şi israelieni, sportivi din Arabia Saudită şi din Yemen, din Franţa şi din Libia concurează împreună. Competiţia cu participarea sportivilor doar din ţările care au aceleaşi concepţii poate deveni un eveniment sportiv major, dar nu poate fi un simbol al păcii, citează afirmaţiile făcute de şeful CIO, Thomas Bach, conform Rador. 

Trebuie reamintit faptul că, pe 28 februarie, CIO s-a adresat federaţiilor sportive internaţionale şi le-a recomandat să nu le permită sportivilor din Rusia şi din Belarus să participe la nicio competiţie sportivă.

De asemenea, multe competiţii sportive cu participarea sportivilor străini au fost transferate din Rusia. Thomas Bach a mai susţinut că Agenţia Rusă Anti-Doping (RUSADA) ar trebui să dezvăluie detaliile cazului de dopaj al patinătoarei Kamila Valieva. 

Danemarca vrea excluderea Rusiei din sportul internaţional, la nivel de antrenori, oficiali și sportivi

Preşedintele Federaţiei Sportive Daneze (DIF), Hans Natorp, a condamnat participarea Rusiei la Adunarea Generală a Asociaţiei Comitetelor Olimpice Naţionale (ANOC). 

"Nu credem că ruşii ar trebui să facă parte din sportul internaţional: nici la nivel de antrenori, nici la nivel de oficiali, nici la nivel de sportivi. Nu voi renunţa la mandatul nostru şi nici la dreptul de a vorbi. Este important să fim acolo, să avem dezbateri şi să spunem ce credem. Dacă reprezentanţii Comitetului Olimpic din Rusia vor lua cuvântul, atunci vom organiza o grevă diplomatică, aşa cum se întâmplă la ONU şi vom părăsi sala atunci când ruşilor li se va da dreptul de a vorbi. Vom încerca să atragem de partea noastră cât mai multe ţări", a spus Natorp, într-un interviu acordat DR.

Comitetele Olimpice Naţionale (NOC) din Danemarca, Estonia, Finlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Polonia, Norvegia şi Suedia s-au opus participării Rusiei şi Belarus la Adunarea Generală a Asociaţiei Comitetelor Olimpice Naţionale (ANOC).

Acest anunţ a fost făcut printr-o declaraţie comună a comitetelor olimpice ale acestor ţări, al cărei text este publicat pe site-ul NOC din Norvegia. Se menţionează că partea norvegiană nu va boicota Adunarea Generală chiar dacă la ea vor fi prezenţi reprezentanţi ai Federaţiei Ruse şi ai Belarus.

Această decizie a fost luată de către NOC al Norvegiei pentru a transmite punctul său de vedere participanţilor Adunării Generale.

Trebuie reamintit faptul că la sfârşitul lunii februarie, Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) s-a adresat federaţiilor sportive internaţionale şi le-a recomandat să nu permită sportivilor ruşi şi belaruşi să participe la nicio competiţie. De asemenea, multe competiţii cu participarea sportivilor străini au fost transferate din Rusia, scrie Rador. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel