Se desființează pensiile speciale ale parlamentarilor

Foto: Facebook Parlamentul României
Foto: Facebook Parlamentul României

Și parlamentarii rămân fără pensii speciale. 

Proiectul de lege privind desfiinţarea pensiilor speciale pentru senatori şi deputaţi a primit raport favorabil, cu majoritate de voturi, în comisia de specialitate. Votul decizional asupra documentului este programat în plenul reunit al Parlamentului, săptămâna viitoare. Recent, liderii PSD şi PNL au susţinut că pentru a reda încrederea în statul român, nu trebuie să mai existe două categorii de cetăţeni: unii normali şi alţii speciali. În opinia actualei coaliţii de guvernare, aceasta este cea mai dificilă reformă ce a divizat în ultima perioadă societatea şi trebuie realizată.

Deputatul USR Cristian Seidler a declarat joi că susţine proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari, iar USR îl va vota, însă are îndoieli că acesta va trece de Curtea Constituţională.

"Vom vota acest proiect de lege în forma aceasta, considerăm că din punct de vedere juridic este corect. În primul rând trebuie spus că orice pensie specială este o nedreptate în sine. (...) USR consideră că pensiile parlamentarilor, ca şi toate celelalte pensii speciale, trebuie eliminate imediat, nu în 20 de ani, nu în 12 ani. Pensiile speciale ale parlamentarilor sunt nişte privilegii", a declarat Seidler la Palatul Parlamentului, conform Agerpres. 

Citește și: Pensiile speciale, pensiile parlamentarilor şi cumulul pensiei cu salariul. Anunțul lui Nicolae Ciucă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel